Proton præsenterer: Morphosis x To\To

Det københavnske spillested Jazzhouse har igennem en årrække skillet sig ud med nogle af de modigste og mest progressive bookinger – bare tænk på Nisennenmondai i 2011, Black Dice i 2012 og sidste år med Julia Holter på scenekanten. Derfor er det ingen overraskelse at det er netop hér, det nye klubkoncept Proton – hvis bagland består af bookerne bag den eksperimenterende musikfestival Phono i Odense – har valgt at slå pløkkerne ned.

I starten af 2014 søsatte Proton programmet med sin første aften, der bød på musik fra Felix Kubin i selskab med det ni mand høje polske big band Mitch and Mitch, og på lørdag fortsætter Jazzhouse og Proton med de eksperimenterende kollaborationer, når Morphosis, den libanesiske dj og producer af psykedelisk, modulær synth-dreven techno, giver klubkoncert side om side med den danske trommeduo To\To.

Morphosis aka Rabih Beaini havde allerede været dj i seks år, da han som 20-årig flyttede fra Libanon til Italien, hvor han hurtigt blev et varmt navn på den europæiske elektroniske scene med sin eklektiske tilgang. Han henter inspiration i alt fra libanesisk folkemusik og kosmisk krautrock til Chicago-house, og nok så vigtigt henter han stor inspiration i nogle af jazzens pionerer som Sun Ra og Miles Davis.

Med andre ord passer Morphosis perfekt ind i Protons program, der over foråret også byder på koncerter med blandt andre Tim Hecker, Moritz Van Oswald Trio og Andreas Tillianders sideprojekt TM404 – og der offentliggøres stadig navne! Hele programmet kan ses på Protons Facebook-side.

Proton: Morphosis x To\To
Lørdag, 1. marts, 22.00.
Jazzhouse, Niels Hemmingsensgade 10.
Billetter til lørdagens koncert kan købes via Billetlugen.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *