Phono Festival tilføjer tunge navne til årets program

Britiske James Holden, der forrige måned gav en gennemført koncert på Roskilde Festival, vender senere på året tilbage på dansk grund med en ny koncert.

Den elektroniske musikfestival Phono Festival, der løber af stablen næste måned fra 10. til 14. september, kunne i går præsentere de sidste femten navne til årets program. Blandt dem finder man Regnsky-favoritter som James Holden, der i juli gav en anmelderrost koncert på Roskilde Festival, og Fuck Buttons, der senest gæstede et udsolgt Pumpehuset i efteråret 2013. Udover udsigten til et gensyn med disse britiske aktører kan Phono Festival også byde på Torn Hawks første optræden på dansk grund. Torn Hawk er et pseudonym for den Brooklyn-baserede audio-visuelle kunstner Luke Wyatt, der også opererer under sit borgerlige navn. Indenfor ganske kort tid har amerikaneren gjort sit navn kendt igennem adskillige udgivelser på toneførende labels som L.I.E.S.Not Not FunEmotional Response og No Pain In Pop, hvor han især rammer plet for sin filmisk lo fi-nostalgi, båret både af elektronisk guitar og synth. Det er hypnotiserende og til tider dansabel chillwave, uden det tendentiøse ekko, der ofte følger med betegnelsen. 

Også svenske The Field, der sidste år udgav det anmelderroste album The Cupid’s Head, vil være at finde på årets program. Axel Willner har siden 2005 holdt et stift rettet blik på luftig techno med hypnotiserende virkemidler, hvilket indtil videre har budt på fire studiealbums, alle udgivet via tyske Kompakt.

Gårsdagens tilføjelser er en af mest ambitiøse pakker, Phono igennem sin otteårige levetid endnu har budt på. James Holden, Fuck Buttons, Torn Hawk og 12 andre artister slutter sig til Phonos hidtil største program, både målt i kvalitet og kvantitet, der også tæller artister som Pantha Du Prince & The Bell Laboratory, pladeselskabsfest med Opal Tapes, Stellar Om Source, rum-udforskende detroit techno fra Aux 88 og electro-funk fra The Egyptian Lover.

Billetter kan købes hér.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *