Delphic -> Frankrig -> Canada -> Danmark

Engelske Delphic udsendte for præcis tre uger siden debutalbummet Acolyte. Men rygterne om kvarteten fra Manchester er gået længe forud. Allerede i sommers figurerede et remix af nummeret “Counterpoint” på det toneangivende franske label Kitsunés Maison 7 compilation, hvor det vakte begejstring med sin veloplagte, catchy og helvedes velspille indie-techno, der fik Morten til at filosofere lidt over bandets mulige genetiske baggrund.

At den dansevenlige kombination af technobeats og stærke melodier er yderst remix-venlig er næppe gået særlig mange remix-kunstnere forbi. Nu er det canadiske What Kind of Breeze Do You Blows tur til at have Delphic under kærlig behandling med førstesinglen fra Acolyte, “Doubt”.

What Kind of Breeze Do You Blow er noget af det tætteste vi kommer på hof-remixere i indieverdenen, og bare det seneste år har de gennem tilføjelse af en sprød electrokant til de originale tracks, rykket prominente navne som Lake Heartbeat og Phoenix helt ind på dansegulvet.

Det lykkedes også med “Doubt”. Efter en intro, der ved de første lyt lyder på grænsen af det frustrerende, hakkende og disharmoniske, falder brikkerne på plads og skaber en catchy og udfordrende fortolkning af singlen.

Delphics hjemby Manchesters historiske baggrund går bandet ikke fri for perspektiveringer til. Andet ville nok også være uundgåeligt. For Delphics ægte bedsteforældre er selvfølgelig New Order, hvis skelsættende kombination af elektroniske beats og indiefølsomme melodilinjer former den nye generation af britiske bands. Det er en ’80-revival, det her, men selvom brit-pop/rocken negligeres, beviser intelligente tekster at man i den grad stadig kan have noget på hjertet.

I aften har københavnerne mulighed for at danse mandagstrætheden ud af kroppen til englændernes energiske toner, da Europa-turné bringer Richard, Matt, James og Dan forbi Lille Vega til dere første besøg i Danmark. Som opvarmning spiller danske Roxy Jules, der – målt på mængden af hype, i hvert fald – lader til at være et lyt værd. Billetterne kan købes her.

DelphicDoubt
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/02-Doubt.mp3]

DelphicDoubt (What Kind of Breeze Do You Blow remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/Doubt-What-Kind-of-Breeze-Do-You-Bl-1.mp3]

+
Og som om det ikke var nok, beviser Delphic også selv, at de evner at finpudse andres værker. Dette sker på Fences af franske Phoenix, som pludselig lyder lidt mere af det nordengelske arbejdermiljø – anno 2010, selvfølgelig.

PhoenixFences (Delphic Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/02/Phoenix-Fences-Delphic-Remix.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *