Regnsky <3 CloudC

CloudC

CloudC og Eim Ick er to navne for samme bagmand. Han er Nick Kold Eriksen, og som signet på InkInk er kvalitetsstemplet allerede grundigt fastslået. Navnebesværet vil jeg lade ligge. Klicheen kan nemlig med rette bruges – musikken taler for sig selv, og ud fra samme følelsesmæssige udgangspunkt bliver de to udtryk formet forskelligt. Eim Ick præsenterer den indadvendte og stemningsfokuserede techno. Stemning vægter højere end dansable beats, og det musikalske slægtskab med svenske The Field benægtes ikke.
For ligesom hos svenskeren sætter Nick Kold Eriksen som Eim Ick musikkens univers i fokus. Tempoet er langsommere og stemningerne trukket endnu tydeligere frem end under CloudC, hvis mere technofile univers har en svag søgen mod klubben og i højere grad arbejder med cutted rytmer og vokalsamples end Eim Icks lydflader.
Netop disse har særligt væltet mig fuldkommen bagover ved af Eim Ick-numrene “We No Longer Exist” og “The Machine Kickstarts”. Førstnævntes langsomme udvikling fra en helt tyst og enkel 2½ minutter lang intro, til det langsomme beats bjergtagende smukke overgang til et organisk stort lydbillede rammer der, hvor musik gør både allermest godt og allermest ondt. Musikken fremstår naivt ærlig, bevidst søgende og med nærvær i tæt på berusende mængder.

CloudC er det minimalistiske alias, her er beats og en omhyggeligt opbygget og ofte opklippet repeterende rytme grundstenene. Her er jeg især helt tosset med nummeret “From Skies“, hvis næsten barnligt legende vokaltema er lige til at nynne med på.
Men det, der har fængslet mig mest ved både CloudC og Eim Ick er kontrasten mellem de episk eventyrlige lydlandskaber og legende melodier mod den lurende melankoli lige under overfladen. En stille melankoli, der udtrykkes gennem den enkle skønhed og de betagende smukke harmonier, som er begge projekters største styrke.

Nogle clubbangers har CloudC ikke ligefrem med i kufferten, og det måtte også Kenton Slash Demon sande, da de i fredag spillede flere CloudC-numre i et dj-set, uden omgivelserne helt fik ydet musikken ret. Hvilket egentlig er synd, for den fortjener publikummet. På den anden side er det, der vil mere end en hurtig dans også ofte det bedste.

Eim Ick – We No Longer Exist
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/02.-We-No-Longer-Exist.mp3]

Eim Ick – The Machine Kickstarts
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/01-The-Machine-Kickstarts.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *