Regnskys julekalender 2016: 5. december

SHELLS Regnsky

Vi nærmer os så småt juleaften og for at gøre ventetiden lidt kortere, vil Peter hver dag frem til juleaften åbne en låge i Regnskys julekalender. Her vil han blandt andet afsløre sine 24 yndlingsnumre fra det forgangne år og se nærmere på andet fra musikkens verden, som er værd at mindes. God fornøjelse og god jul!

Vi har taget hul på en ny uge, og derfor kan vi også meget passende tage hul på top 20 på min ekstremt arbitrære liste over yndlingssange fra i år. Jeg er stadig ikke sikker på, at rækkefølgen er helt rigtig, så se det i højere grad som en liste over gode sange – som forhåbentlig bliver bedre, efterhånden som vi kommer op ad listen.

Årslisten: #20
Op er også den eneste retning, det er gået for unge SHELLS, som for bare et halvt år siden lagde sit første nummer på Soundcloud. I skrivende stund har hun udsendt tre singler, og det er da også en af dem, som har sneget sig ind på 20. pladsen. Her finder vi nemlig “Jailbird”, som er en rigtig fin og simpel popsang. Instrumenteringen er minimalistisk, men nummeret er så elegant skruet sammen om den japansk-fødte brites behagelige vokal, at det forbliver spændende i mine ører. Jeg havde fornøjelsen af at høre SHELLS live til VEGA’s New Crush i sidste måned, og til det arrangement fremstod hun som det stærkest lysende af de fem talenter, som trods alt også talte hendes virkelig hypede landsmand Jamie Isaac.

Årets festival: #2
På andenpladsen finder vi en festival, hvor SHELLS egentlig sagtens kunne have spillet. Det er selvfølgelig SPOT Festival, som rangerer som årets næstbedste festival for mig. Måske er jeg bare ved at blive gammel, men jeg er begyndt at sætte mere og mere pris på festivaler, hvor jeg kan tage hjem og sove om natten. Det er dog ikke (kun) derfor, SPOT Festival er placeret her på listen. De gode folk havde nemlig igen i år sammensat et virkelig godt program med nogle af landets og udlandets mest lovende artister. Især det norske segment med Ary, Dagny og Bloody Beach i spidsen gjorde det fremragende, men også de hjemlige kvinder JÆRV og færøske Konni Kass leverede mindeværdige koncerter. Som journalist er det også en god festival at være en del af, fordi det er relativt nemt at få fat på artisterne, og arbejdsforholdene er generelt rigtig gode.

Det var alt for i dag. Læs med igen i morgen, hvor jeg kan afsløre årets bedste festival i mine øjne. Og så skal vi møde en gruppe drenge, som synger om kvinder på 19. pladsen på årslisten.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *