Noura Mint Seymali – Stemmen i centrum

Noura Miny Seymali (billede fra anden begivenhed)
Noura Miny Seymali (billede fra anden begivenhed)

Roskilde Festival byder hvert år på navne, som få kender til, før de sætter deres ben på Dyrskuepladsen. I år var et af disse navne nordvestafrikanske Noura Mint Seymali, som spillede på Gloria onsdag aften.

Klædt i et turkis og blomstret tørklæde indledte Noura koncerten siddende, hvor hun spillede på en 9-stringet harpe kaldet en ardine. Med sig havde hun et band på tre medlemmer, som undervejs lod Noura være stjernen i midten. Efter 3 sange rejste Noura sig og overlod alle anstrengelser til sin sang, som skulle være den største kilde til bifald denne aften.

En ellers ganske vestligt præget musikstil blev gjort til Nouras egen, da hun med en enorm kraft og nogle gange messende vokal ruskede op i alle tilskuere i den mørke Gloria-lade. Flere gange stod den på fællesklap fra publikum, som virkede ligeså opsatte på at give Noura en god oplevelse, som hun gav dem.

Smilende og med let gestikulerende, guldbesatte hænder gled Noura og band gennem koncerten, der havde tiltrukket tilskuere nok til at fylde tre fjerdedele af Gloria. Noura henvendte sig også flere gange til publikum, som velvilligt gentog hendes afrikanske ord.

Noura Mint Seymali er sådan en oplevelse, der er med til at gøre Roskilde Festival til noget helt særligt. For mens programmet ellers byder på velkendte navne som Pharrell Williams, Muse og Paul McCartney, tilbyder Noura noget helt andet og ikke kun i kraft af sin ukendthed. Hun præsenterer nemlig en kultur, som vi ikke kender meget til i Danmark. Og derfor var det også noget helt særligt at opleve Noura Mint Seymali.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *