1. maj i høretelefonerners beskyttelsesrum

269858_621319214563356_1214716283_n

Mens buh-råbene hagler ned over venstrefløjens ledere her på arbejdernes internationale kampdag, kan man måske få lyst til at tage høretelefonerne på og drømme sig ind i et rent æstetisk univers, hvor kontanthjælpsreform, selskabsskat og arbejdsløshed er gemt langt væk. Nu er der sikkert en sur mand fra et dagblad, der gerne vil udråbe vores generation til en uengageret, partiløs ungdom. Lad ham bare råbe… imens løfter vi høretelefonerne og øjenbrynene: Lyst til at høre Pearson Sound’s forsmag på hans kommende ep? Dejligt. Prøv at høre hvor fantastisk velskruet ”Figment” klinger som en ensom streng i en multistrengsteori. Bemærk koret der dukker op 0.40 og giver kompositionen himmelstrøg. Det er mere indadvendt, end hvad man plejer at høre fra Pearson Sound, selvom han altid har været god til de melankolske tracks, hvor alt sitrer og spænder, mens de sender én et blik der siger ”ro på”.

Pearson Sound – Figment
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/90088537″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Det let himmelske går igen på ”REM”. Her hører vi det sydende percussion-baserede beat kombineret med en tung, simpel bas og en sprød harmoniledende melodi.

Pearson Sound – REM
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/90088535″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Det er en form, Pearson Sound har dyrket før. Hør åbningstracket til hans FabricLive 56, ”Hawker”.

Pearson Sound – Hawker

Inden vi vender tilbage til de politiske bekymringer, kan vi lige nå endnu en ny spændende udgivelser. Hyperdub-chefen Kode9 har udgivet to nådesløst smukke tracks.

Kode9 – Xingfu L

Måske har du hørt om genrebetegnelsen ”trap”? Den er blevet meget populær og nogen har kaldt Kode9’s nye udgivelse trap. Jeg hører mere footwork og basmusik i endnu en flot forening. Uanset hvad, så besidder begge tracks en usædvanligt rolig melodiøsitet, der summer henover et særdeles gesjæftigt beat, der rumsterer rundt og ordner verdenssituationen i musikkens underskov. Nogen der føler DKs folketingspolitikere p.t. kører lige så godt med klatten i den øvrige verdenssituation?

Kode9 – Kan

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *