Tambourhinoceros viser nye videoer

Ny og ny, det er vel som man ser på det. Videoen til Treefight For Sunlights “Time Strecher” har været tilgængelig i tre ugers tid, men udløbsdatoen er ikke nået. Heldigvis. Den noget barbariske, animerede video har været længe underejs, og rygtet fortæller at et af skaberne Jonas Kloch og Adam Gilbert Jespersens materialer var ti kilo jord og et forladt hus. Ganske passende akkompagnement til nummerets hjemsøgte stemning.
Mens det efterhånden er et stykke tid siden sidste udgivelse fra Tambourhinoceros, er selskabet særdeles aktive på den visuelle front. I går havde en andet af pladeselskabets mest omtalte, danske indiedebutanter, The New Spring, premiere på hele to videoer. Den ene til “From Everest (Shelley)”, den anden til “Barricades”.

Efteråret har afløst den uforløste sommer. Noget så eftertrykkeligt. Mens jeg cyklede hjem i en kombination af det skarpeste solskin og det vådest tænkelige, måtte jeg konkludere, at jeg ikke bor under regnbuen, men at den forfølger mig. Det lyder mere fint og poetisk, end det i sidste ende er.
Den grundlæggende medicinering til gavn for mental opklaring er eskapisme, og den ordinerer ingen så yndefuldt som The New Spring – ja, med debuten i ørene kan man (næsten) fortrænge den bitre erkendelse af, at det er vinteren og ikke sommeren, det ubeslutsomme vejr er en forsmag på. Da jeg i foråret interviewede manden bag The New Spring, Bastian Kallesøe, forsøgte jeg at overbevise forårsforkynderen om efterårets glæder. Det lykkedes ikke, og nu fortæller min realitetssans mig, at han havde ret.
Mæsker din lurende vinterdepressionen sig også i øjeblikket, må der ordineres flere sanselige påvirkninger, end musikken i sin rene form kan tilbyde. The New Springs nye video til det energiske “For Everest (Shelley)”, kan med sit bløde skær, de grønne blade og en fin koreografi fylde hjertet op til randen med al den love, det må synes at mangle.

Ved siden af den fredfyldte video til “For Everest (Shelley)”, bød gårsdagen også på en noget mindre opløftende video fra The New Spring. Med under en uge til valget, må man kalde timingen for musikvideoen til “Barricades” særdeles vellykket. Den voldsomme video afsætter sit spor eftertrykkeligt i seerens bevidsthed, for billedsidens dokumentering af politivolden omkring rydningen af Brorsons Kirke for to år siden er hardcore. Om nummeret, der på overfladen virker harmonisk – som det meste med guitar og flot vokal – siger Bastian Kallesøe:

“Jeg ville gerne frembringe en følelse af, at jeg havde svært ved at få vejret, når jeg sang den, for det var måske også sådan, jeg havde det i perioden under rydningen. Der er utrolig meget tekst i nummeret. Ordene kommer ud som en stor, usorteret klods.”

Vi håber virkelig, at Bastian Kallesøe kan få luft i sidste del af oktober – ikke blot af bekymring for valgets udfald, men fordi, han fra d. 20. oktober til d. 6. november turnerer landet rund med Emma Acs. Og det er nu engang sjovest med luft i lungerne. Tjek den fulde turneplan her.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *