Taragana Pyjarama debuterer med stil

Det er vældig passende for Taragana Pyjarama at debutere på det franske label Fool House. For med sin netop digitalt udkomne ep (vinylen lander i butikkerne d. 12. april) understreger Taragana Pyjarama overlegent og overbevisende de tidligere digitale smagsprøvers løfter om, at projektets lyd er unik og facetteret – ikke blot i Danmark, men på verdensplan.

Hvad kendetegner så det unikke? I Taragana Pyjaramas tilfælde mødet mellem modsætninger – et gennemgående tema for ep’en som helhed. Vi hører det tydeligt på åbningsnummeret Sundanese Blonde, hvor ikke blot overraskende detaljerigdomme og melodisk fokus smelter naturligt sammen i en legende symbiose, men også traditionelle housebeats og forfriskende analogt-lydende rytmer skaber (positive) spændinger i forholdet mellem det programmerede og det improviserede. Taragana Pyjarama formår på alle ep’ens tre originalnumre reelt at påvirke lytteren emotionelt, og det ikke blot til fest. Hvor Sundanese Blonde på ydersiden fremstår smittende og engagerende i alle sine rislende dur-toner, trækker vokalen (sunget af britiske Two Inch Punch) og det relativt langsomme tempo nummeret i en klædeligt melankolsk retning. Den lidt mindre søgende efterfølger Girls tager os ud af fordybelsen, og forventningerne til den forestående forløsning forøges i takt med at det karakteristiske vokalsample gentages. Men vi holdes stadig tilbage, og det er først på det afsluttende Ocean, vi slippes ud i det hav, både de indledende reallyde og titlen henviser til. Med Ocean fuldender Taragana Pyjarama på smukkeste vis den cirkel, Sundanese Blondes komplekse stemninger begyndte, og formår at overbevise mig om, at det er i mødet mellem det længselsfuldt drømmende og umiddelbart appellerende lykken findes.

“All that I want is the best thing”, konstaterer vokalen på Sundanese Blonde. Det ønske bliver – ligesom alle forventningerne – opfyldt på Taragana Pyjaramas debut, der er noget så sjældent som en både stemnings- og genremæssig totaloplevelse.

Taragana Pyjarama – Sundanese Blonde
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/04/01-Sundanese-Blonde-1.mp3]

Udgivelsen fejres i morgen, fredag, på natklubben Dunkel (læs mere hér), hvor Taragana Pyjarama spiller live sammen med to Regnsky-favoritter, spanske John Talabot og chilenske Ricardo Tobar, som begge har arbejdet sammen med Taragana på forskellige punkter. John Talabot har i et års tid været en slags mentor, mens Ricardo Tobar med sit flotte, analogt indspillede remix af Girls medvirker på ep-udgivelsen.

Udover Taragana Pyjarama selv sammen med de to internationale topskud, vil man kunne opleve dj-sets fra A Boy Named Sue i selskab med Shermann og vores egen Regnsky-skribent Morten Bruhn.

Taragana Pyjarama – Girls (Ricardo Tobar Remix)
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/04/04-Girls-Ricardo-Tobar-Remix-1.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *