Ink Ink præsenterer: Musikdagen II

Sidste år inviterede det københavnsk funderede musikbureau InkInk for første gang til minifestival ved Copenhagen Cable Park på Amager. Det var en hyggelig dag – omend lidt hemmelig – med 12 timers upcoming bands og meget familiær stemning.
Men denne lørdag, hvor successen gentages, bliver det nu lidt anderledes.

Musikdagens kan i år præsentere deciderede hovednavne. Både Vinnie Who, Freja Loeb og Eim Ick kan efterhånden kategoriseres som mere eller mindre etablerede navne på undergrundsscenen, og det vil formentlig trække lidt flere mennesker ud i kabelparken. Og forhåbentlig sætte fokus på selve musikken i løbet af dagen.

Men fire acts udfylder selvfølgelig – og heldigvis – ikke Musikdagens program, der strækker sig over hele 12 timer. Fra 12 morgen til 12 aften spiller 11 bands, og hovedparten er selvsagt udvalgt fra den endnu meget grønne del af vækstlaget.

InkInk har brugt de kvalitetsbevidste ører godt. Københavns musikalske kravlegård er blevet lyttet grundigt igennem, og der præsenteres et lineup, som – med et par undtagelser – består af kunstnere, musikbureauet i forvejen præsenterer eller har præsenteret.

Også er det hele ganske gratis! Respekt for det.

Dear Deadbeat er en voldsomt velvalgt booking til en eftermiddagsdøs med sand mellem tæerne. Den skrøbelige intimitet, der hviler over et nummer som “Silver Seat Bike” drager mig ind i Dear Deadbeats akustiske, tyste og rolige univers, og det er et virkelig behageligt sted at være. Selvom melankolien selvfølgelig altid lurer lige rundt om hjørnet – eller i en guitar med reverb, som på den folkede “Distant As We Are”.
Hvis Cody og det ældre Larsen & Furious Jane har tiltalt dig, bør Dear Deadbeats numre høres.

Dear DeadbeatDistant As We Are (demo)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/08/Distant-As-We-Are-demo.mp3]

Færøske Knút dyrket i den grad et noget mere støjende udtryk end Dear Deadbeat. Egentlig ville jeg mene det passede bedst ind i et mørkt kælderlokale, men hos Knút er det lys i mørket. Musik kan være rørende, selvom det udøver bagholdsangreb på en. Det viser “In Your Blood” hvor de massive støj udladninger godt nok slører Knút Háberg Eystursteins smukke stemme, men også skaber et interessant spændingsfelt med den nerve. Stemmen kan man tilgengæld nyde på “Sitting By The Sea”.

Knut – Sitting By The Sea

Det er tydeligvis melankolien, der driver værket hos de tre Musikdags-aktuelle kunstnere, jeg har valgt at fremhæve. Dub Tractor er en af de gamle på den danske electronicascene og en af Regnskys favoritter. Både Sorry – Anders Remmers seneste album under Dub Tractor kunstnernavnet – og de remixes albumet affødte har været i heftig rotation hos os. Sorry kunne næppe være en mere passende titel for pladen, for de gennemtænkte produktioner emmer af fortrydelse og bristende drømme.

Dub TractorAnd You Are Back
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/And-You-Are-Back1.mp3]

Dub TractorFall In Love Like This (Reworked)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/12/Fall-In-Love-Like-This-Reworked.mp3]

Resten af dagens lineup udgøres af Valdemar Have, 2400 Operator, Mikkel Meyer og Pellarin & Lenler.
Adressen er Copenhagen Cable Park, Kraftværksvej 20, 2300 Kbh S, og kortet er her.
Der kører cykelkaravane fra Kbh. Rådhusplads kl. 11:30.

Musikdagens anlæg slukkes kl. 24, hvorefter efterfesten holdes på Dunkel med lineup ligeledes bestående af folk fra det danske vækstlag – Vinnie Who, Eim Ick (live), Pink Marines (live), Theodor C. (live), A Boy Named Sue samt Regnsky, som sørme holder fødseldag samme aften… Tjek event her.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *