AFFKT effekten

affkt
Spanien. Barcelona. En eller anden idé om, at selv i februar er himlen blå, sand mellem tæerne varmt og badevandstemperaturer på de behagelige 25 grader.
Nogenlunde sådan lyder den scene, pladeselskabet Hivern (med Alt Fenster, John Talabot og netop AFFKT) fra netop Barcelona i øjeblikket er frontløber for. Den organiske balearicinspirerede lyd i housemusikken har været dominerende på scenen det sidste års tid, får hos Hiverns artister en troværdig varme, der giver musikken ligeså meget hjerneaktivitet som hjerteslag.

Modsætninger mødes og danner sød musik. AFFKT aka klassisk uddannet pianist, der nu har konverteret til elektronisk musik, Marc Martínez Nadal, arbejder med modsætningsforhold i sin musik. Den rumligt groovy bas krydser klinger med alskens melodibærende elementer, der inviterer alt fra hjulspin, strygere og selvfølgelig klaver på et enkelt nummer. Alt twistes konstant, og har en legende elegance, der bortfører lytteren i præcis de 8-10 minutter hvert nummer varer.
Og jeg har bestemt ikke lyst til at vende tilbage fra den vellydende fest AFFKT i skaber, for hvert nummers idérigdom inviterer til fordybelse såvel som umiddelbar oplevelse. Til hoftesvingning såvel som en lørdag formiddag der lige skal i gear. Nummeret “El Baladre” fortryller mig mest, ligesom  det er hele essensen af AFFKT på 8 minutter.

Med remixes for heavyweighters som Spencer Parker og Radio Slave planter AFFKT navneskiltet solidt i det elektroniske landskab, mens sommerens hit (for mit vedkommende, i hvert fald), John Talabot‘s “Sunshine” , også har været en tur igennem den efterhånden eftertragtede remixmaskine, hvor det har fået lidt flere muskler og lidt mere fokus på vokalmelodien. Som bestemt til sene aftentimer.
Netop sene aftentimer får man på lørdag lov til at opleve sammen med AFFKT. Dunkel har slagtet sparegrisen og præsenterer et 3-timers kombineret live og djset med spanieren, hvor James Braun, Andreas Jørnvil og Daniel Savi vil holde fanen højt hos danskerne.

AFFKT – El Baladre
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/01-El-Baladre.mp3]

John Talabot – Sunshine (AFFKT Remix)
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/10/03-Sunshine-AFFKT-Remix.mp3]

AFFKT (live) + James Braun, Andreas Jørnvil & Daniel Savi
Dunkel, 17.10.2009
Vester Voldgade 10
København
23-07

Facebook-event

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *