Washed Out – not just another internet phenomenon

Washed Out (photo shoot)

I dette årti er der så mange historier, om internettets verdensomspændende muligheder. Myspace, Facebook, Twitter og Hype Machine er til, og pludselig er det muligt at reklamere for sin musik, nærmest bekymrings- og omkostningsfrit. Mange forskellige artister har været i stand til at udnytte disse muligheder, og ud fra et mainstream perspektiv kan soloartister som franske Soko og engelske Kate Nash nævnes. Men heldigvis forekommer denne slags succes på vidt forskellige planer.

Tag for eksempel amerikanske Ernest Greene. Iført sit musikeralias Washed Out har han siddet og produceret sin musik på sine forældres værelse på den der klichéagtige måde, hvilket på ingen måde rimer på dyre produktioner, vel? Men hvor der er vilje er der som bekendt vej, og takket være flotte produktioner er han en af mange kunstnere, der har brudt igennem via internettets muligheder.

Washed Out byder på musik på tværs af rimelige og urimelige beskrivelser, og kender man allerede til hypen om Greenes musik er man højest sandsynligt også stødt på forholdsvis nye genrebeskrivelser som chillgaze, glo-fi og no-fi, kombineret med drømmende synthpopflader og en filtreret/distortet vokal – faktisk en masse distortede lyde. Både på covers og på musikken er flygtigheden til at føle på – og flygtighed er jo så dejligt.
Det er rigtig god musik ud fra den betragtning, at Washed Out til stadighed mere eller mindre er et internet-fænomen. Indtil videre er det nemlig ikke blevet til mere end en seks numre stor EP, Life of Leisure, samt et kassettebånd, som udkommer på tirsdag, hvor nedenstående bonusnummer Luck figurerer. Slutteligt går der rygter om en 12″er-udgivelse, som venter på at udkomme i næste måned.

Det skal blive spændende at følge Washed Out i fremtiden.

Life of Leisure:
1. Get Up
2. New Theory
3. Hold Out
4. Feel It All Around
5. Lately
6. You’ll See It

Washed Out New Theory
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/02-New-Theory.mp3]

Washed Out Hold Out
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/Hold-Out.mp3]

BONUS!
Washed Out Luck
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/09/Luck.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *