Interview: Vinnie Who

Vinnie Who - samlet, men dog ikke på Roskilde
Hvem er Danmarks sødeste frisør? Hvordan bliver man så massivt hypet af Soundvenue? Og hvordan omvender man et støvet Roskilde publikum til glitrende discodansere?
Regnsky har fanget Vinnie Who, bestående af frontmand/bagmand Niels Bagge Hansen (vokal, synth OG koklokke/tamburin), Dennis Morton (guitar og synth), Martin Kærgaard (bas og synth),  Simon Stefanski (keys) og Martin Sahl (trommer) på Roskilde Festival, og de giver svarene her.

Nu har I spillet her på Roskilde Festival, som i hvert fald indtil for fem år siden var kendt som en rocket festival. Hvorfor skal det danske rockpublikum på Roskilde Festival begynde at høre disco?
– Vi ser ikke selv Roskilde Festival som nødvendigvis appellerende til rockfolket. Men folk bør høre disco, fordi det giver en god og glad stemning. Vinnie Who appellerer bredt, og så synes jeg, selvom det er tilnærmelsesvis popmusik, at vi har lige så meget nerve som rocken – hvis ikke mere. Så det er ikke ”upassende”, vi tror Vinnie Who kan bidrage med rigtig meget til sådan en festival.

Hvordan oplevede I publikums reaktion under jeres koncert her på Roskilde?
Dennis (jokende): Folk har ventet på et discoband i fem år, og nu fik de det! Et forløsningens øjeblik, haha. Til koncerten rendte min moster faktisk rundt i teltet for at høre lyden forskellige steder, og for at føle folks umiddelbare reaktioner. Og på det virkede det til, at folk virkelig nød.
Simon (griner): Alt gik ligesom det skulle, bortset fra at selerne på mine overalls faldt ned.
Niels: Og det synes jeg da var meget frækt.

Det er Niels, der er bag alle numrene i indspillet version. Er Niels på en eller anden måde den ubestridte hersker i bandet, eller er der et demokratisk samarbejde med musikken – live såvel som i studiet – mellem jer alle?
Simon: Haha, det er han bestemt ikke. Han er så sød og blid og über demokratisk. God til at få en til at føle at man er vigtig, og gider lytte til vores holdninger angående musikken når vi spiller live – han kunne i princippet godt sige ”nu spiller I bare det der”. Men vi kommer sjældent med deciderede input til numrene.
Niels: Dog kan Simon eksempelvis komme med forslag til lige at lave en lille ændring, og numrenes konstruktion live er også ofte bestemt meget fælles.
Simon: Det demokratiske er med til at gøre bandet meget homogent, så man til koncerterne ikke blot oplever en mand, men det kommer til at virke lidt mere bandagtigt. Alt vi gør live er i det hele taget meget bandagtigt.

Er det også noget i har snakket om i forbindelse med afslutningsnummeret ”Rise With You”?
Niels: Det er et rigtig godt eksempel på et nummer, der er lavet meget om i forhold til studieversionen. Det opstod på den helt gammeldags bandagtige måde i øvelokalet, hvor vi jammede og fandt et nummer i det.

Kan det beskrives som en udvikling I har taget i forhold til nogle af de tidligere numre, der er mere skabelonagtige, I ved – 4 minutter lange osv.?
Niels: Noget som jeg har tænkt over er, at jeg gerne ville lave indspilningerne mere live-agtigt, mere ”menneskelige”, ligesom Michael Jackson gør. Det har inspireret mig meget at tænke ”hvordan ville vi gøre det her, hvis vi skulle spille nummeret live?” Det gør ikke noget at lave et par frække breaks for meget. Det gode ved livesituationen er jo, at man altid kan tage den lidt længere, end man kan på plade. Det er nogle af de tricks vi gerne vil bruge.

Hvilke overvejelser gjorde i jer om at spille flere af de her lange, opbyggelige numre – hvilket jeg i hvert fald synes var rigtig fedt og gav det en fornemmelse af, at der var en udtænkt opbygning bag. Var det noget i tænkte over ift. at spille flere kortere numre?
– Vi ville gerne spille de nyere numre, som har lidt flere instrumentalstykker med. Vi har snakket rigtig meget om koncertens opbygning, og brugt de foregående koncerter til at finde ud af, hvad der fungerer sammen.
Niels: Jeg synes da helt klart, at det var de bedste numre vi havde valgt – jeg ville ikke bytte nogle af dem ud med nogle af de andre. Dog kunne vi måske godt have spillet et nummer som ”Bend You” – et af de mere stille nummer til at give en afveksling.

Ser i koncerten på roskilde Festival som en form for kulmination på de koncerter I har spillet det sidste halve år?
Niels: Lige siden vi fik af vide, at vi skulle spille, har vi tænkt over at skulle finde de fedeste numre, øve dem op og prøve dem af live før Roskilde, så det kunne blive det perfekte set. Det har nærmest været en form for ”forskning” i, hvordan settet skulle være.
Da vi spillede inde i Urban Outfitters spillede vi også det nye nummer ”My Sympathy” 2 gange for at prøve det helt af i en livesammenhæng, så vi kunne være helt sikre i det.

Vinnie Who er netop blevet signet til EMI. Hvad er jeres tanker omkring bevarelsen af den kreative frihed i den forbindelse?
Simon: Det ved vi endnu ikke noget om på nuværende tidspunkt, vi har faktisk ikke snakket så meget med dem endnu. Planerne er endnu ikke færdiglagte. Niels har sådan set underskrevet kontrakten uden at læse den ordentligt igennem, haha.
Niels: Nej, jeg forstår mig ikke rigtigt på lovsproget. Men jeg tror vi har de samme muligheder uanset hvilket pladeselskab der står for os.
Simon: Jeg tror også hele snakken om den kreative frihed er baseret på en række fordomme om, at store selskaber lægger bånd på en, og presser en til at gøre ting man ikke har lyst til. Det hænger nok også sammen med lidt mere kommerciel musik end vores – bands der er kunstigt sammensat og sådan noget. I det hele taget synes vi, at det er et rigtig fedt hold på EMI. Jeg tror de har styr på, hvad de skal gøre.

Soundvenue har i forbindelse med Roskilde-koncerten lavet en video med jer – endnu en i rækken kan man vist sige, i og med det er den fjerde. Hvordan har I det med, at det stort set kun er Soundvenue også Regnsky, der omtaler jer? I er på en måde blevet et niche-band selvom jeres musik appellerer bredt.
Simon: Jeg ser det meget som et udtryk for en manglende bredde i dansk musikjournalistik. Der er ikke særligt mange alternativer til Soundvenue, fordi Gaffa skal være meget mere kommercielt, og ikke bruger tid på bands, der ikke er signet. Så er der jo blogs, men det er på et helt andet niveau.
Niels: Jeg kan ikke forsvare, hvorfor Soundvenue har lyst til at lave 4 videoer med os, selvom det da er helt vildt fedt for – jeg tjekker selv ofte de videoer, der ligger med bands og bruger hjemmesiden meget, så jeg er glad for at vi præger den ofte. Jeg tror vi har givet nogle gode koncerter, og det sammen med signingen vil få flere mediers øjne op for os.
Simon: Altså, der er ingen tvivl om, at vi er blevet nogle Soundvenue darlings – der må være et eller andet Niels ikke fortæller!
Dennis: Hvem har du kneppet, Niels?
Dennis: Soundvenue er jo det optimale medie, hvis man vil komme forholdsvis bredt ud. Som upcoming band er det virkelig det bedste sted. Hvis der var et medie jeg skulle vælge, med udgangspunkt i, hvad der er bedst for bandet, så var det helt klart dem. Jeg er stolt over de godt kan lide det, for de har sgu god smag.

I er ikke bange for at blive set som ”det der Soundvenue-band”?
Niels: Nej, det er jeg ikke. Så længe Soundvenue er et cool sted, synes jeg det er fedt.
Simon: Jeg tror også meget det er det, der skal til. Vi er jo stadig meget upcoming, så vi har virkelig brug for den støtte, eksponeringen giver os. Så skal der også nok komme et tidspunkt, hvor andre steder for øjnene op for os.

Bare et kort spørgsmål til Niels for at slutte af på: Tror du virkelig, at det hjælper på koncerten af du netop er blevet klippet?
Niels: I søndags gik jeg faktisk helt i panik over mit hår, og jeg SKULLE SPILLE PÅ ROSKILDE FESTIVAL DAGEN EFTER! Helt seriøst, kimede min frisør ned, men hun var sød og fik mig lige presset ind. Hun hedder Charlotte Holm, men kan sgu ikke huske hendes telefonnummer. Men det er i Det Blå Hus i Solrød Strand.

Hele bandet griner af den halvt stolte halvt forlegne Niels.
– Jamen, det er det! Jeg kan desværre ikke adressen eller telefonnummeret, men det er frisøren i Solrød Strand.
Ja, og det er tæt på Roskilde..
– Så hvis man lige føler for det, kan man jo smutte til Solrød og blive klippet under festivalen!

Tjek Vinnie Who ud på myspace og bliv ligeså forelskede som vi er…

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *