”Spis eller bli’ spist!” med DC og Fouli

Så kan vi endelig byde velkommen til den første af vores to nye skribenter. Tag rigtig godt imod Mirja Bonné. Mirjas interesse for musik bevæger sig inden for alt fra klassisk musik (hun spiller selv klassisk klaver) til alverdens elektroniske genrer og trip hop, men hendes mål her på Regnsky er at blive udfordret og lade sig kaste hovedkuls ud i nye musikalske eventyr – hvilket også kommer til udtryk i dette indlæg. Til daglig læser Mirja musikvidenskab ved Københavns Universitet.

I lørdags tog jeg ud for at udforske den nye hiphopscene, som netop synes at trives på bedste velgående i de dansk-urbane undergrundsmiljøer, og svingede derfor forbi Stengade, hvor DC og Fouli fyrede op til max kogetemperatur trods kulden udenfor. Her er en lille rapport fra mit møde med det danske gaderap-crew.

Shabab

Med en killer bas pumpende i maven står jeg blandt et håndtegnskastende publikum til et beat så kvælende dybt, at det føles som om, mit luftrør rytmisk trækker sig sammen. Ordene ætser sig intenst ind i øregangen, som jeg står foran scenen, omringet af en dedikeret fanskare, der både er nede med tekst og flow. Jeg er på spillestedet Stengade, hvor rapperne DC og Fouli lige er gået på. DC-drengene Danni og Carmon udgav d. 29/2 singlen ”Vi Tales” sammen med Fouli. Udover aftenens hovednavne optrådte blandt andre OG Harry og ICEKIID, der også er aktuelle navne på den danske hip hop scene.

DC, Fouli og resten af crewet fik med deres urhav af rytmer og hårde ord sparket lørdag aften godt i gang. En gedigen omgang gaderap med et flow og en jargon så knivskarp at man roligt kan sige, at de åd Stengade råt.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg drager i felten og får brændt ørerne af i selskab af stemmerne fra gaden.

Vi Tales

Carmon – Lige Nu (feat. OG Harry)

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Warning: Undefined variable $related_posts in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/single.php on line 50