Lyt til Slowdives første mixtape, ‘Slowdaze’

Slowdive

Det engelske shoegaze-band Slowdive offentliggjorde i januar deres comeback, efter i deres første levetid at have kæmpet en hård kamp imod mainstream musikanmeldere, der i start- og midt-90’erne først var mere betaget af grungerocken og sidenhem britpoppen. Slowdives populartitet kom ikke over natten, og først længe efter at have strakt våben opnåede Reading-bandet en bredtfavnende popularitet. Der kommer derfor til at være højt tryk på de mange koncerter, briterne hen over sommeren giver på flere europæiske musikfestivaler, der blandt andet tæller Primavera Festival, men altså (endnu?) ikke vores egen Roskilde Festival.

Som optakt til disse koncerter kan man derfor passende lytte til bandets allerførste mixtape nogensinde, Slowdaze, som blev sluppet løs i går via Dazed & Confused Magazine. Ifølge Slowdive selv indeholder mixet flere numre, der var inspirationskilder for bandet igennem deres opstart, samt andre af deres foretrukne shoegaze-influerede numre fra de sidste to årtier, heriblandt fra kunstnere som Sigur Ros, Boards of Canada, Fennesz og Sun Kill Moon.

Tracklist:
01 Lali Puna – “Faking the Books”
02 Flying Saucer Attack – “Respect”
03 Bowery Electric – “Empty Words”
04 Boards of Canada – “In the Annexe”
05 Pluramon (with Julee Cruise) – “Have You Seen Jill?”
06 Machinefabriek – “Somerset”
07 Cornelius – “Star Fruits Surf Rider”
08 Pedro the Lion – “The Bells”
09 The For Carnation – “Being Held”
10 Fennesz – “Caecilia”
11 The Drums – “Days”
12 Sun Kil Moon – “Moorestown”
13 Sigur Ros – “Við Spilum Endalaust”
14 Mogwai – “Hunted By a Freak”
15 Labradford – “E Luxo So (5)”
16 David Darling – “No Place Nowhere”
17 Palace – “Disorder”
18 Slint – “Washer”
19 Nils Frahm – “Says”

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *