Dream Of The Walled City

L.I.E.S. Records

Jeg har næsten helt opgivet at følge med i nyhederne omgående Ron Morellis pladeselskab L.I.E.S., der i en ganske lang periode har leveret et meget højt niveau og ditto tempo omkring selskabets udgivelser, uden så meget som at se sig tilbage. I 2013 er det kun blevet endnu vanskeligere at holde sig opdateret omkring L.I.E.S.’ gøren og laden, i takt med at pladeselskabet har fokuseret mere på albumformatet, der i modsætningen til 12″er-pladernes styrke i de enkelte numre prioriterer en fortælling, som hvert nummer tager del i.

Derfor er det også med store forventninger til følge, at den første smagsprøve på Dream Of The Walled City, et konceptuelt minialbum fra den svenske duo KWC 92, netop er tikket ind på Soundcloud-radaren. Nummeret Missing figurerer på et album, der er formet som et soundtrack med udgangspunkt i Kowloon Walled City, et tidligere kinesisk militærfort placeret i Hong Kong, berygtet for sin befolkningstæthed, bandekriminalitet og prostitution igennem 60’erne og 70’erne.

Som skæring ligger Missing langt fra tidligere L.I.E.S.-udgivelser, i hvert fald vurderet på nummerets lyst til at angribe lytteren med distortede kicks og basgang. I stedet er de insisterende beats gemt langt tilbage i lydbilledet, og med de bløde synthstabs og den rumsterende, 808-emulerende percussion skaber det en balearisk fornemmelse. Når sol og måne står lige mod enden tracket, lige før det korte break afbrydes af den lige dele episke og melankolske basgang, så er alt rigtigt, og det er lige præcis et nummer som dette, der får min gamle kærlighed til L.I.E.S.-kataloget til at blomstre op igen.

L.I.E.S. udgiver Dream Of The Walled City i ultimo-november.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *