Københavns nye, bedste søndagsfest vender tilbage

Søndagsvenner #01 (Yoann Le Goff / Hélène Degout)
Søndagsvenner #01 (Yoann Le Goff / Hélène Degout)

Søndag eftermiddag, 15.20:
Min krop har været i oprejst position og i nærheden af dunkende musik i snart 18 timer i streg. Det er altså ikke en følelse, jeg særligt hyppigt er i besiddelse af. På et eller andet tidspunkt giver min krop op, og det gør sig normalt gældende før solen står op. Alligevel sker der et eller andet, herude på Refshaleøen på Amager, der holder mig kørende.
Jeg har allerede mistet situationsfornemmelsen for længst, og pludselig minder de mange boder og de grønne arealer mig om en musikfestival – Roskilde Festival er den, der kommer nærmest min opstillede illusion. Dette fatamorgana udspiller sig på ny i en slikbod, hvor jeg kommer til at ønske en blond pige en ‘god festival’, men jeg sluger halvparten af mine ord før jeg når dem til deres ende. Det her er en rigtig god og meget varm søndagsfest. Den på en og samme tid mest bevidsthedsudvidende- og neutraliserende, og bedste, jeg længe har været til. Nu skal jeg tisse igen.

Det var introen til min tekst om mine oplevelser med den første omgang af den nye søndagsfest med det meget passende og indbydende navn Søndagsvenner. Første fest fandt sted på Refshaleøen på Amager for godt og vel halvanden måned siden, og takket være skønne vejrforhold, god musik fordelt ud på to scener (en uptempo scene med house/techno/reggae samt en chillscene) og rige muligheder for underholdning på alternativ vis, har Søndagsvenner efter én fest skabt en opmærksomhed omkring sin omfattende størrelse – og at det er her, man bør gå hen, hvis man hungrer efter en søndagsfest.

Den tiltagende og stadigt mere populære fest om søndagen, en dag der normalt bruges på at slikke sårene efter fredags- og lørdagsfesterne, blev spottet af holdet bag Søndagsvenner på det helt rigtige tidspunkt, og den store tilslutning, der var til den første omgang af Søndagsvenner var for mig personligt ingen større overraskelse. Nu vender kollektivet bag arrangementet tilbage på Refshaleøen søndag med sin anden fest – og ligesom første gang vil der udover musikalske lækkerier være mulighed for at slappe af i møbler, spille Nintendo 64 eller Playstation på de medbragte konsoller og TV-skærme samt tilscore sig al den mad, drikke og lattergas søndagshelten behøver – til en overkommelig pris. Samtidig med at denne søndagshygger er ganske gratis, optræder nogle af Københavns bedste djs, i form af S.A.M. (Father & Sons, Subwax), Kasper Marott, italo-kollektivet Fredag I Firenze samt de flere af Bunkerbauers fineste DJs, der med deres egne langtidsvarende tunnelfester på Østerbro er mere end almindeligt familiære med søndagsfesterne.

Skulle man søge flere oplysninger kan læse meget mere på Søndagsvenners facebookevent. Arrangementet starter klokken 10 og slutter først til midnat!

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *