TRACKS OF 2011 (50 – 26)

2011 står på hæld, og før vi kan se fremad, må vi skue tilbage over året, som snart er gået. Det gør de fleste musikmedier, og vi vil da ikke spilde chancen for at anerkende den gode musik, som dette år har budt os. I første omgang vil vi kigge tilbage på årets bedste, elektroniske numre, som har set dagens lys i 2011. Som en teaser til den endelige liste – som kommer i morgen – vil vi her præsentere den første halvdel af vores stort opslåede TOP 50. Da det kan være svært egenhændigt at beslutte, hvad der eksempelvis er det 48.- eller 47. bedste nummer fra 2011, vil første halvdel opstilles i alfabetisk rækkefølge.

50. Apparat Candil De La Calle [Mute]

Tyske Sascha Ring udsendte i år den længe ventede LP The Devil’s Walk, som emmer af fløde og emotionalitet. Netop som denne fløde er ved at flyde over, springer Candil De La Calle på banen som pladens femte skæring, et mørkt og dramatisk højdepunkt, med tryllebindende percussions og pæne strygere.

49. Arkist Rendezvous [Apple Pips]

48. Averos – Stay Together [Farver]

Ud af askerne fra den danske trio Mislyd, gik de to unge herrer Natal Zaks og Theodor Clausen sammen om duoen Averos. Med to EP-udgivelser i 2011 på Zaks’ eget pladeselskab Farver har Averos allerede gjort det klart, at de kommer til at agere hovedaktør på den danske talentscene for elektronisk musik. Stay Together fra EP’en Theme Two har gjort sig fortjent til en plads blandt årets bedste numre, fordi det blander klubappel med mørke, desperate følelser, drevet af vokalsamples fra selveste Justin Bieber (jeps!)

47. Blawan – Getting Me Down [White Label]

46. Boddika – Acid Battery [!K7]

Rå, kompromisløs electro fra den engelske virtuios Alex Green, som samtidigt er med i producerduoen Instra:Mental, der i år udsendte fuldspilleren Resolution 653. Acid Battery figurerer på Scubas DJ-KiCKS, der rangeres som et af de bedste mixes, jeg har hørt i år.

45. Burial – Street Halo [Hyperdub]

44. Cosmin TRG – Magnetic Bodies [Rush Hour]

43. Dexter – Space Booty [Clone Crown Ltd]

Rå, vintage electro med 80’er-inspirationer er i 2011 for alvor blomstret ud igen. Her sparker Dexter med Space Booty og effektive, jacking basslines og hårde percussions lytterne direkte i øregangen og sin vej ind som et af årets bedste numre!

42. DJ Qu – Babyluv [Strenght Music Recordings]

41. Eliphino – More Than Me [Somethinksounds]

40. Floating Points – ARP3 [Eglo]

39. Freaks & 012 – Conscious Of My Conscience [Rebirth]

38. Genious of Time – Houston We Have A Problem [Clone Royal Oak]

Deep house uden særlig megen fis. Allieret med vokalsamples fra Whitney Houston, claps, funky bass, kosmiske stabs og en desværre lidt for nedtonet synthline har Houston We Have A Problem været en af mine favoritter i DJ-tasken det sidste halve år.

37. James Blake – The Wilhelm Scream [Polydor]

Indrømmet; James Blake har ikke nogen stor stjerne i min bog. Som en af de mest produktive artister i det seneste års tid, har Blake for alvor fundet tryghed i sin egen røst, som har kørt repeterende (alt for repeterende!) henover de fleste af hans produktioner, særligt på hans selvbetitlede debut-LP. Dog skiller The Wilhelm Scream sig ud med en med- og sindsoprivende build, som på imponerende vis aldrig rigtigt eskalerer, og dermed formår at holde lytteren tålmodigt hængende på, indtil hele cirkusset er overstået.

36. Jacques Greene – I Like You [White Label]

35. Levon Vincent – Man Or Mistress [Novel Sound]

34. Manuel Tur – Most of This Moment (Isolee Remix) [Freerange Records]

På dette remix støver Isolee originalen af for overflødighedsproduktioner, og kompenserer med en lige dele industriel og funky bassline, samt funklende synthlines, som giver en lige dele subtil og stompende lyd. På intet tidspunkt siden jeg først skrev om dette remix tilbage i marts, er jeg faldet fra dette remix, og derfor vil jeg med statsgaranti stadigt holde meget af dette, langt ind i det kommende år.

33. Maurice Donovan – Call My Name [White Label]

Just call out my naaaaaaaaaaaaaame, just call out my naaaaaaaaaaaaaame!

32. Omar-S – Here’s Your Trance, Now Dance!! [FXHE Records]

31. Osunlade – Envision (Âme Remix) [Innervisions]

Jeg er en tilstået sucker for elektroniske numre med en udvidet opbygning henimod et klimaks. Âmes remix af Envision har nok været et af mine mest spillede numre, når jeg i et DJ-set ville tage festen videre mod et nyt punkt. Det er en sikker gevinst! Hatten af for den stædige synthline og de klappende percussions.

30. Pional – Where Eagles Dare [Permanent Vacation]

29. Taragana Pyjarama – Girls (Ricardo Tobar Remix) [Fool House]

Med Ricardo Tobars remix af Girls bliver Taragana Pyjarama det andet danske islæt på denne liste. Lyden af Tobars analoge indspilning, de mystiske vokaler og de eksploderende kicks har taget pusten fra mig ved flere lejligheder, og overbevist mig om, at Ricardo Tobar er en ener på technoscenen.

28. Teeth – Shawty [502 Recordings]

27. Todd Terje – Ragysh [Running Back]

26. Vladrina – Better (Arto Mwambe Remix) [Pets Recordings]

Arto Mwambe gør perfekt brug af vokalen fra originalsporet, som kombineres med en kosmisk, appetitlig blanding af italo, funky house og synthpop, og selv om de alle dage har været garante for at skabe varm og sjælfuld housemusik er det her noget af det bedste, mest originale, jeg til dato har hørt.”

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *