Brev, opfordring og fortræffelighed fra Ulige Numre.

Den danske kvartet Ulige Numre debuterer i dag med den blændende single “København”. Se videoen, læs om nummeret og download det gratis og lovligt nedenfor. Her bringer vi et brev fra debutantene om musikblogs betydning set fra deres synspunkt. I øjeblikket fratager sagen Regnsky-redaktionen det meste af den tid, som normalt bruges på at skrive om og promovere musikken, vi elsker. Læs mere om sagen her.

Kære Internet.

Mange, der starter et band eller blot begynder at spille musik, har en lille drøm om en dag at kunne leve af det – Ulige Numre er ingen undtagelse. Men det er hverken derfor, at vi begyndte eller derfor, at vi bliver ved. Vi skriver musik, fordi vi ikke kan lade være; fordi vi elsker musik, fordi vi har et behov for at udfolde os kreativt og – naturligvis – fordi vi håber, at der er nogen, som vil lytte.
Er det ikke de samme følelser som driver bloggerne?

De skriver om den musik, de elsker – måske enkelte har en drøm om at kunne leve af at skrive om musik, men det er ikke det, som driver værket. Det er musikken og håbet om, at nogen vil lytte.
Vi vil her undlade at gå ind i en principiel og detaljeret diskussion omkring den verserende sag mellem KODA og de danske blogs samt betaling eller ej, men det korte af det lange er, at den frivillige musikjournalistik er under pres.

Det kan få konsekvenser for nye danske bands (som vores), der forsøger at finde et publikum.
De etablerede medier kan af gode grunde ikke dække alt ny dansk musik – der er simpelthen så mange gode bands lige nu, at Politiken skulle have et særtillæg om ny dansk musik hver uge, hvis de skulle have en chance for at følge med.

Men skoven af danske blogs fremstår her som et fremragende alternativ. Vi håber derfor, at der vil blive passet godt på den frivillige og non-kommercielle musikjournalistik.
Kh Ulige Numre.

I dag debuterer Ulige Numre med “København” – en uforbeholden kærlighedserklæring til byen som ramme for ungdommen. Fra periodens brændende ønsker og nedbrydende skuffelser stammer den indestængte energi, som allerede vælter ud gennem nummerets første få sekunder, og som sparker døren til mit hjerte af hængslerne.
For jeg overvældes “København”. Af kraften, som ligger i de buldrende trommer. Af den massive mængde lyd, som vælder ud, således at klaveret må kæmpe sig til lysere toner for at blive synligt. Og af, at rytmen i vokalist Carl Emil Petersens tekst konstant skifter retning, men aldrig mister sin hjemstavn.
“København” er larger than life, nummerets følelserne flyder over og hurtigere end lyset brænder det sig vej fra lytterens ører til kroppens centrum. Det er, hvad jeg ønsker at videregive til jer. Det er derfor, jeg skriver. Fordi den brændende følelse er så uendeligt nødvendig.

Ulige NumreKøbenhavn
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/09/København.mp3]

Ulige Numres debutep udgives i slutningen af oktober. Fredag spiller bandet live på Nytorv i København 17:50. Der er gratis adgang. Om aftenen supporter de Nikolaj Nørlund på Loppen.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *