The Life and Death of a Male Body

The Rumour Said Fire

Det er egentlig ret sært, den store medvind danske folk/country-indierock bands oplever i øjeblikket. Det er ikke ligefrem fordi skæg, akustiske guitarer og tungsindighed perfekt søndag aften lover den vildeste fest.
Men Cody, I Got You On Tape  og hvad de ellers hedder, besidder alle de kvaliteter der skal til, for at skrive iørefaldende melodier og omkvæd, der sætter sig fast. Kvalitetsmusik, hedder det.

Nu gælder det The Rumour Said Fire. Det seneste års tid har de luret i undergrunden, og af den er de af og til poppet op. Bandet entrerede det etablerede musik-Danmark med manér, da de sidste blev udnævnt som Soundvenue Selected og efterfølgende oplevede succes på High-5 listen med nummeret “Love for the Tortured”, som vi også havde oppe og vende her.

Ikke særligt aktuelt. Men for en måneds tid siden rørte bandet igen på sig – og havnede igen på High-5. Denne gang med “The Balcony”, der præsenterede en klar udvikling hos det amerikansk-inspirerede band. Lydens fokus var samlet, muligvis på grund af den mere præcise produktion, måske fordi bandet var spillet mere sammen. Ud fra devisen om, at man kun skal spille på sit instrument, hvis det er nødvendigt, er udtrykket roligere, mindre overlæsset og mere fokuseret.
Sangskriver Jesper Lidangs omgår klicheerne pænt. Jeg tror på de ord han synger, at han er ærlig, og vigtigst af alt – at musikken betyder noget, og er skrevet fordi den skal. Samtidig kan The Life and Death of a Male Body høres uden det vilde engagement. Man er i rart selskab, hvad enten bandet er i det rockede hjørne på “Evil Son” eller helt tyst som den mindst lige så dragende “Red Light”. Eller det kombineres med dragende instrumentering, smukt korarbejde og varm klang på afslutningen “Dance”.

Eneste anke i forhold til denne smukke, personlige og gennemarbejdede release er, at den varer 6 numre. At være i så dejligt musikalsk selskab savner jeg ofte, og derfor ser jeg frem til en reel langspiller fra bandet, forhåbentlig snart.

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?