Better go getter

Negash Ali

Regnskys fire skribenter behøver ikke dele samme musikalske overbevisning, så længe de går i spænd med hinanden. Man kan måske gå så vidt til at sige, at vi skribenter hver især har en darling, som man giver masser af kærlighed til. I alt kan man, tror jeg, nævne tre kunstnere. Vinnie Who, The Golden Filter og danske Birk Storm. Formålet fremstår tydeligt; at terpe det smukke ved hver kunstner, om og om igen, indtil læserne kan dele denne opfattelse. Og det kan også ske internt, skribenterne imellem…

Nu har jeg nemlig forstået det gode ved Birk Storm, som tilbage i januar udgav debutalbummet, I Don’t Care, som her på Regnsky blev modtaget med en flot anmeldelse af Søren og Lærke. Men den danske knægt kan også andet end at producere egne numre, for når han bearbejder andre kunstners materiale er det lige før man kan konkludere, at han slipper lige så godt fra det. Tidligere har han haft erfaring med at remixe danske musikere som Turboweekend, Small, Private og sågar Nik og Jay… Nuvel, sjovt blev det i al fald.

Nu er turen, til frivilligt at overlade sine musikalske skabninger til Birks hænder, kommet til den Aarhus-baserede og Roskilde Festival-aktuelle rapper Negash Ali, som for tiden er aktuel med albummet Asmarino, som er blevet varmt modtaget af anmeldere fra blandt andre Danmarks Radio og Soundvenue, som fælles for hinanden har kvitteret med fem stjerner. Fra dette album har Birk Storm valgt at remixe nummeret Go Getter. Men for først at give et indtryk af hvad for en rapper Ali er, kan man fristes til at citere Danmarks Radio, som meget flot har ramt hovedkernen i hans tekster:

Numre som ‘We Get By’ (om Sudan), ‘Somewhere’ (om morens flugt som 17-årig) og ‘Riot’ (om grådige regimer m.m.) viser, at fokus hos Negash er anderledes end hos andre på hans alder. Disse numre er stærke, men det virker næsten stærkere, når den rastløse frustration slippes løs på et nummer som ‘Fuck Up’ – en livsklog beretning om at fucke gevaldigt op juleaften – og ikke mindst lære af sine fejl.

I en verden, og ikke mindst en musikalsk verden, hvor meget få tør åbne munden, er Negash Ali et lys i mørket. Og kasketten af for, at han har turdet lukke andre producere end Static og Noize ind i folden. Navne som The Gypsies, Madness 4 Real og Pitchshifters giver tiltrængt variation undervejs. Godt gået!

Man kan undre sig over, hvordan Birk Storm på nogen måde kan regne med at slippe godt fra at remixe en musiker, som noget godt ikke rapper om guns, bitches and blings men i stedet om problemer, frustrationer og hårde vilkår. Især når man forholder sig til det faktum, at Birk Storm oftest remixer med den agenda, at han ønsker at skabe et positivt/festligt/lyst træk på originalerne.

Go Getter er heller ingen undtagelse, og selvom at der ligger nogle kompleksiteter mellem mødet af Negash Alis mørke vokal og Birk Storms omvendt lyse lydfrekvenser er resultatet harmonisk og velfungerende. Klart anbefalelsværdigt!

Negash Ali Go Getter (Birk Storm Remix)
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/negash_ali_-_go_getter_-_extented_ep_go_getter_-_birk_storm_rmx.mp3]

Negash Ali Go Getter
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/negash_ali_-_go_getter_-_extented_ep_go_getter.mp3]

Nik og Jay Kommer Igen (Birk Storm remix)
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/06/nikjay.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *