Gigamesh

Gigamesh

I tidernes løb er Radiohead blevet remixet af et væld af kunstnere. Her kan man i flæng nævne navne som dOP, Rune Rk, Diplo, Amplive og Andi Müller. Grunden til at Radiohead så ofte er blevet remixet er, efter min egen vurdering, at et Radiohead-remix allerede fra starten har haft en fordel i form af Thom Yorkes smukke og dragende vokal. Den kan altså bare ikke findes andre steder (Oh, rly?!)

Nu har den Minnesotta-baserede Matt Masurka under sit kunstneralias Gigamesh også taget Radiohead og nummeret Everything At Its Right Place under sine vinger og skabt et rigtig flot, helstøbt remix der på mange måder appellerer til bentøjet. Den opmærksomme lytter vil nok kunne drage paraleller til Andi Müllers remix af selv samme Radiohead-nummer, men i modsætning til Müller synes jeg faktisk Gigamesh er i stand til at holde den kørende hele nummeret igennem, uden at går hen og blive kedeligt.

Udover remixet af Radiohead kommer også Gigamesh’ remix af psyk-foretagenet Animal Collective og nummeret My Girls, der figurerer på bandets seneste album, Merriweather Post Pavilion. På grund af Animal Collectives psykedeliske og støjende lydbillede er det meget sjældent af kunstnere slipper helskindet fra at remixe bandet, men jeg synes faktisk Gigamesh har klaret det ret godt med sit remix, der blandt andet er blevet luftet af DJs som Busy P og A-Trak.

Radiohead Everything in its Right Place (Gigamesh Remix v2.0)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/everything-in-its-right-place-gigamesh-remix-v20-1.mp3]

Animal Collective My Girls (Gigamesh ‘Proper House’ Remix)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/my-girls-gigamesh-proper-house-remix-1.mp3]

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?