The Rumour Said Fire

The Rumour Said Fire

Københavnske The Rumour Said Fire toppede i september Soundvenues toneangivende High5-liste, men har stadig ikke opnået det store gennembrud. Det kunne nu godt være tæt på, for bandet skriver iørefaldende og veloplagte sange, der sender tankerne mod det nye årtusindes populære (canadiske) indierockbands.
Skønt The Rumour Said Fire endnu ikke er signet til et pladeselskab spiller de d. 9.4.2009 som “special guests” til Morningside Records labelnight på Loppen i København sammen med Shout Wellington Air Force og Larsen & Furious Jane.
Netop Shout Wellington Air Force er musikalsk tæt beslægtet med The Rumour Said Fire. Men hvor Shout Wellington Air Force numre har et umiskendeligt popsnit og sigter efter en mere folkinspireret poplyd, går The Rumour Said Fire rockvejen, og på et nummer som “Me Me Me” er guitaren skramlet og tør, som en punkguitar spillet uden vrede.
Generelt er The Rumour Said Fires musik er eksempel på, at “no limits” kan være et glimrende motto – eksempelvis på “Love For The Tortured”, der bevæger sig gennem den amerikana-inspirerede guitarintro, det  ellers 2/4 dele ordinære 1. vers båret af en legesyg guitar/bas-konstruktion, til den hymnelignende slutning. Ufattelig stærkt, med så mange lag, at det er en sand skam at høre musikken gennem en computer – og da The Rumour Said Fire er et virkelig dygtigt liveband, kan det kun anbefales at tage til en af gruppens ganske velbesøgte koncerter.

The Rumour Said Fire – Love For The Tortured
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/02/love_for_the_tortured1.mp3]

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?