The Late Parade

The Late Parade

Er man en flittig lytter af P3’s Det Elektroniske Barometer eller Soundvenues “chart” High 5 har danske The Late Parade på det seneste ikke været til at komme uden om. På Det Elektroniske Barometer blev The Late Parade for første gang testet i søndags med We Will Walk Straight Through This Wall, deres første udspil fra deres kommende debutalbum In Chase of Red Beads, som udkommer 11. maj. Samme nummer topper på nuværende tidspunkt Soundvenues High 5, så man fristes til at sige at det lover godt for The Late Parade.

Det meste af efteråret gik for bandet på at lave albummet i selskab med Ebbe Frej fra epo-555, et album hvis lys har ændret sig en del i forhold til deres debut-EP, som udkom oktober, 2007. Lydbilledet er stadigt præget af Rune Vigils høje vokal, sammensat med et meget specielt og følsomt univers. Som Troelz, der spiller på keyboard i bandet også selv tidligere har forklaret til Gaffa:

Det er et eventyrunivers, som er spundet over konkrete følelser. Når man spejler det over på et abstrakt plan, så bliver det måske nemmere at tale om. Hvis man lige kan fange lytteren og give en fornemmelse af, hvad vi vil med det, så er vi nået langt. 

Til nummeret We Will Walk Straight Through This Wall er der også lavet en musikvideo. Videoen er lavet dokumentarinstruktøren Kasper Torsting, der tidligere har instrueret Popstar-Jon-filmen “Solo” og Kashmir-dokumentaren “Rocket Brothers”, samt filmklipper Martin Wehding (“Solo” og “Blå Mænd”). Musikvideoen virker ved første øjekast som en meget simpel idé med temaer som alkohol og sex, men videoen har også meget dybere temaer og ifølge bandet symboliserer videoen “efterstræbelse, savn og skrøbeligt håb”. Videoen kan ses her:

We Will Walk Straight Through This Wall

Slutteligt har vi også fået lov af Good Tape Records, bandets pladeselskab, til at lægge det første udspil fra det kommende album ud hér.

The Late ParadeWe Will Walk Straight Through This Wall
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/02/we_will_walk_straight_trough_this_wall.mp3]

Del og kommentér

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?