Premiere: De Lyse Timer – Øjne

Foto: Yasser Yassin

Vi er glade for her på Regnsky at kunne præsentere De Lyse Timers nye single og dertilhørende video!

De Lyse Timer er dansksproget, når det er dejligst. Det klæder virkelig lyden, at der bliver svoret til sang på modersmålet. Min første tanke ved lytningen var, at det lød lidt ala. Lars H.U.G. og Loveshop. Der bliver dog også trukket en del på 80’er lyd, fortalte bandet mig.

  • Vores kærlighed til 80’erne skinner uden tvivl igennem i sangskrivningen, og selve produktionen af det her album.. Vi elsker den æra, – men fører unægteligt også nyt blod til den, med en klang af noget mere moderne.

Der bliver lagt stor vægt på, at lyden skal være deres egen, og jeg spurgte, om de ikke lod sig inspirere lidt for meget, men det mener de bestemt ikke.

  • I det store hele, planlægger man jo aldrig, at kopiere et udtryk, eller en sang fra sine helte. Det starter jo oftest bare på en guitar. Det umiddelbare udtryk når du skriver på den måde stiler sjældent mod en produktion fra start. Det skriver ligesom sig selv… Og så er det mere et spørgsmål om hvad underbevistheden vil fortælle dig, når du sidder der med guitaren og skriveblokken foran dig.

Omend det bringer tankerne hen på noget velkendt, så er jeg enig i, at De Lyse Timer bestemt har deres egen lyd. Førstesinglen “Blodmåne” er på 8. uge på Barometeret på P3. Deres nye single “Øjne” besidder en rar og behagelig svævende lyd, der bygger op til en storslået finale, hvor hurtige trommer giver lyst til at bevæge sine ben. Det er dansk, det er dejligt, og det er helt sikkert værd at give et lyt. Tjek videoen og sangen herunder! Videoen er skudt af Yasser Yassin og de forskellige øjne er blevet crowdsourcet ud til gruppens fans.

Hvis du vil have mere, kan du jo glæde dig til den 20. november, hvor De Lyse Timers debutalbum “Under En Anden Sol” udkommer, og ellers har du muligheden for at opleve dem live her:

– 17. nov på KulturStationen Vanløse (support for Sonja Hald)
– 1. dec på Vega, Ideal Bar (support for Marc Fachini)
– 9. dec på Christianias Børneteater med Esben Amdissen og De Blege Mænd i Sort, Bjergtaget og Solvej Nygaard

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *