Forpremiere: Konni Kass – I Lie

Konni Kass

På SPOT Festival tilbage i foråret hørte jeg omkring 20 koncerter, og jeg kan ikke mindes en eneste dårlig koncert i blandt dem. Men der var alligevel én koncert, som gjorde et særligt indtryk på mig. Den koncert stod færøske Konni Kass bag.
Koncerten udmærkede sig ved at være både inderlig og intens på den der helt magiske nordatlantiske facon, som man kender fra de helt store navne fra Færøerne og Island. Altså kunstnere som Eivør, Teitur og Sigur Rós. Og Bjørk.

Netop Bjørk er i høj grad kendt for sin eksperimenterende tilgang til musikken, og man ved aldrig helt, hvad man skal forvente af hendes musik. Det samme gør sig (i lidt mindre grad) gældende for det nummer, jeg har fornøjelsen af at have premiere på i dag.

Nummeret hedder “I Lie” og indledningen kan kort beskrives som en rigtig god popsang. Konni Kass’ feminine vokal bliver ledsaget af et simpelt men faretruende beat, som bygger langsomt op mod et virkelig catchy omkvæd.
Men efter cirka 2 minutter og 40 sekunder flyder produktionen over i en mere drømmende og til tider manisk tilstand, som for mig mest af alt minder om de instrumentale passager på Wilcos fremragende “Art of Almost” fra 2011. Det fører “I Lie” op mod sit absolutte klimaks i Konni Kass’ lyriske frustration over det manglende opgør med de løgne, som er omdrejningspunktet for nummeret. Tjek det ud her:

Men hvad er “I Lie” egentlig en forpremiere for? Det skal jeg fortælle dig.

På SPOT Festival havde jeg også fornøjelsen af at tale med Konni Kass, og her løftede hun sløret for debutalbummet “Haphe”, som skulle udkomme i efteråret. Nu er det så (endelig?) blevet efterår, og i morgen kan alle få lov til at lytte til albummet, som altså blandt andet indeholder “I Lie” samt singlerne “Time”, “Sounds” og “Surrender”. Sidstnævnte er et af mine absolutte yndlingsnumre fra 2016, som alle bør lytte til.

Der er i alt 10 numre at finde på debutten fra bandet, som ud over frontkvinden Konni Kass tæller Knút Háberg Eysturstein på synths, Torleik Mortensen på bas og Per Ingvaldur Højgaard Petersen på trommer. Jeg har haft fornøjelsen af at lytte til albummet på forhånd, og jeg må sige, at jeg er imponeret over det første udspil fra den blonde færing. Albummet har en virkelig god progressionen og en nærhed, som gør den rigtig behagelig at lytte til på en kold efterårsdag, som vi jo meget passende har en hel del af for tiden. Det er ganske enkelt et rigtig godt popalbum, som for mig sætter en masse tanker i gang og inspirerer mig til selv at være kreativ.

Konni Kass og resten af bandet besøger i øvrigt flere af de største danske byer i løbet af januar, og herfra skal der lyde den varmeste anbefaling til at kigge forbi én af dem, hvis man er til god nordisk popmusik. Se hele tourplanen på bandets Facebook-side.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *