Keith Canisius – Save the Sharks EP

Han har netop været på Smash! Bang! Pow!-kurateret Danmarks-turné, han er annonceret til årets SPOT Festival sammen med sit band The Holy Dreamers, og han har udgivet syv album. Derudover er Keith Canisius (tidl. medlem af trioen Rumskib) netop nu aktuel med EP’en Save the Sharks, sin anden med haj-tema og forløberen for fuldlængdealbummet Beautiful Sharks, som er klar til maj.

Med sine glasklare guitarstykker rammer amerikansk/danske Keith Canisius’ drømmepop et nostalgisk punkt. Mere præcis det, hvor min passionen Mew ligger. Keith Canisius’ guitarlyden er tæt på netop den, som dominerer netop Mews debutalbum og dettes inspirationer fra amerikansk midt-90’er-indie. Bare lyt til Keith Canisius “Home By Five”, ep’en blødeste og mest forsonlige nummer. Det er en lyd, som i en mere ren og knapt så støjende form har vundet frem hos bands som Real Estate den seneste tid, og som Still Corners også dyrker.

Netop de referencer er heller ikke så langt fra Keith Canisius, som på ep’en lader et sfærisk støjlag skaber drømmende og længselsfuld dimensioner over gudsbenåede popmelodier som “Where Did You Go All These Years”. Musikken er sindssygt smuk, men fortaber sig ikke i lange blikke. I stedet sparker den en gevaldig portion energi i legemet med dynamiske – og sjældent for den lo-fi-glade Canisius – sprødt producerede trommer.

Fusionerne af støj og melodi og af drømme og fremdrift gør Keith Canisius til et berusende bekendtskab. For nye lyttere er der et imponerende bagkatalog at gå i kast med, for gamle er der fem fremragende numre til samlingen. Save the Sharks kan downloades gratis via Bandcamp.

Keith CanisiusWhere Did You Go All These Years
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/03/Where-Did-You-Go-All-These-Years.mp3]

Keith CanisiusHome By Five
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2012/03/Home-By-Five.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *