From Sarah – Notes

From Sarahs single “Demons” er et fremragende nummer fra en ep, jeg ville ønske var en lp.

Stikket tages hjem af den sparsomme instrumentering i det ligetil omkvæd. Simpliciteten pålægger vokalen at give nummeret særegne farver. En rolle, frontmanden i projektet, David Fjelstrup (guitarist i CODY) håndterer til bravour. Den elegante overgang fra vers til omkvæd – først med et kort skift fra 2/4-dele til 4/4-dele (intensivering) og tilbage igen, og efterfølgende med det første markante guitaranslag får skabt en afsindigt catchy lethed, som gør “Demons” til både et fængende hit og en original konstruktion. Den bedrift har fået From Sarah på programmet til et utal af festivaler – SPOT, Start, Copenhagen Collaborations, senest Oppenheimers Eftermiddag i sidste weekend og i dag, fredag d. 26., mini-festivalen Paper Planes på Huset i Magstræde i København.

Resten af ep’en mangler lidt af den originalitet, “Demons” overbeviser med – celloen på “Bad Wine” er som taget ud af enhver anden indiefolksag efter Arcade Fire. Det er med guitaren i hånden, bagmand David Fjelstrup excellerer, og gør From Sarah til det bemærkelsesværdige indslag på den danske scene, som trioen er. Dog hviler koryfæerne fra den amerikanske musikhistorie som en tung byrde over Notes, ikke mindst titeltracket, hvis rockede præg adskiller sig markant fra ep’ens resterende tre numre. Det er konstant, tungt og uden de store udsving – ikke mindst i vokalen – og skæver beundrende til tunge drenge som Tom Petty og Neil Young – et ikke voldsomt vellykket forsøg på at fremvise en bredere udtryksramme.

From Sarah’s debut viser ep-formatets svagheder, da de fire numre giver så lidt plads, at de mange udtryk forvirrer. EP’en kan enten anses som en samling af fire appetizere eller som et ufærdigt produkt, hvor “Demons” altså er nummeret, der brænder igennem. Det er egentlig et ærgerligt indtryk, for trioens medlemmer er alle fabelagtige musikere, og de får plads til deres instrumenter i det aldrig overlæssede lydbillede, hvor guitaren og trommer dyrker stilhed frem for støj – særligt smukt på lukkeren “Spit it Out”. Begreberne “svingende” og “lovende” må sammensmeltes for at kunne udgøre en fyldestgørende betegnelse for From Sarah.

From Sarah – Demons
[audio:http://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2011/08/Demons.mp3]

From Sarah spiller fredag d. 26. august til Paper Planes Festival i Huset I Magstræde. Mere info her.
Notes udkommer d. 5. september på Slow Shark Records.
Foto: Christian Klintholm/www.christianklintholm.com

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *