Tag en flyvetur i Deerhunters helikopter

Halcyon Digest, Deerhunter. (27.09.10)

Shoegaze, Chillwave, Lo-fi eller bare Indie, who gives a fuck – faktum er at amerikanske Deerhunter, i deres fine nye album, “Halcyon Digest”, har lavet en af de der plader man helt sikkert bare skal kende til 2010. Lidt ligesom det var, da hypen omkring Beach Houses “Teen Dream” var på sit højeste. På pladen drejer Deerhunter deres lyd hen imod mere psykedeliske lo-fi navne som Wild Nothing, Grizzly Bear, Panda Bear eller Animal Collective.

Sidstnævnte er da heller ikke helt ukendt for bandet, for på “Halcyon Digest”, har Atlanta-bandet nemlig arbejdet sammen med stjerne produceren Ben Allen, der ligeledes var med under tilblivelsen af Animal Collectives  hitparade “Merriweather Post Pavillion”.  Sammen har de kreeret et album der har så bredt et lydspektre, at det indeholder alt fra syrede saxofon soloer, vokaler med distortion og rumklang, tungsindigt orgelspil og minimalistiske toner fra en ensom guitar. Med åbningssangen Earthquake giver Deerhunter sig perfekt tid til at komme ordentligt igang, og bygger i alt sin enkelthed op til et klimaks, der først rigtig opstår under det fine lille barometer hit Helicopter, som der allerede er blevet blogget en del om. Det kan jeg sådan set også godt forstå, for på dette nummer går Bradford Cox‘s stemme da også renere ind end på mange af de andre numre, og spiller i perfekt harmoni med melodien, som jeg overhovedet ikke tør begive mig ud i at beskrive.  Deerhunter er uden tvivl en lille favorit på min iPod i denne tid, og er uden tvivl kommet for at blive!

Deerhunter – He Would Have Laughed

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/10/11-He-Would-Have-Laughed.mp3|titles=Deerhunter – He Would Have Laughed]

Deerhunter Helicopter

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/10/08-Helicopter.mp3|titles=Deerhunter – Helicopter]

Nummeret Helicopter er endvidere blevet remixet af stjerne DJ og producer Diplo, der på dette nummer har teamtet ud med Lunice, og sammen har de lavet denne udgave af nummeret der perfekt indkapsler essensen af originalen, men udfylder nogle af tomrummene fra Deerhunters egen version og forstærker blot Bradfords fantastiske vokal.

DeerhunterHelicopter (Diplo & Lunice Remix)

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/10/Helicopter-Diplo-Lunice-mix.mp3|titles=Helicopter (Diplo & Lunice mix)]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *