Twilight Sad igang igen

Ligeså trist som Joy Division

Kan du huske bandet The Twilight Sad? I 2007 udgav skotterne albummet “Fourteen Autumns, Fifteen Weekends” på det hæderkronede label FatCat Records, og udover nærmest en tåbelig god (og velfortjent!) kritik, bragte det også bandet så meget omtale at debuten stadig er fast inventar i enhver nogenlunde velekviperet pladebutik.
For kort at opsumere, hvilke snegle vi har at gøre med, kan man indkredse debutalbummet i en temmelig præcis sætning: støjende guitarflader/bækkenflader der sender tankerne mod Mogwai, dog med en langt mere gennemtrængende skotsk accent i vokalen og vilje til at skabe (melankolske) popmelodier.

Og på trods af en massiv tournevirksomhed, der adskillige gange har bragt bandet til Danmark (deriblandt til Roskilde Festival), har der også været tid tilovers til ep’erne “Here, It Never Snowed. Afterwards It Did” og liveoptagelse/covernumre-ep’en “The Twilight Sad Killed My Parents And Hit The Road”, der hyldede de engelske koryfæer i The Smiths og Joy Division med ganske glimrende versioner af numrene “Half a Person” og “Twenty Four Hours“. Måske er det akustiske The Smiths-cover lidt let sluppet, men den drivende melankolske afgrundsstemning rammes præcist på begge numre.

D. 21.9 er mørkmændene klar med albummet “Forget The Night Ahead”, og på forløberen “Reflection of the Television” høres det tydeligt, at inspirationen er hentet i et lidt mere enkelt udtryk. Det gennemgående i nummeret er nemlig det slæbende trommespor, og selvom støjen hen mod slutningen tager til, er nummeret mere tilbageholdende og enkelt end vi kender det fra “Fourteen…”. Jeg glæder mig til at høre om det neddæmpede udtryk er ligeså gennemgående for hele pladen – umiddelbart savner jeg lidt det lidt mere raffinerede og dynamiske lydbillede fra gennembrudet.

The Twilight Sad – Reflection of the Television
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/the-twilight-sad-reflection-of-the-television.mp3]

The Twilight Sad – Twenty Four Hours (Joy Division cover)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/06-twenty-four-hours-joy-divison-cover.mp3]

The Twilight Sad – Half a Person (The Smiths cover)
[audio:http://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/05/the-twilight-sad-half-a-person-the-smiths-cover.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *