Paxton Fettel

Af og til sker der noget, man på ingen måde havde forudset. Udover regnvejr, impulsiv kaffedrikning og tåbelige tøjkøb, kan det være musikalske projekter, som på forunderlig vis har undgået mine ører.

Den elektroniske producer Paxton Fettel er på den måde et lille mysterium. Med en lyd funderet i deep techno repræsenterer alle numre fra Paxton Fettel en stemning. Den eksamineres grundigt, og  suppleres af flere lag og elementer, men det er den fokuserede lyd som for alvor overbeviser mig om projektets kvaliteter.
“Approaching Heat” fra ep’en From The Surface and Upwards er det et chillet, houset medley (ikke ulig Stimming) som den simple, firetoners melodi varsler. Repetitionen udfordres af svævende synths, der pulserer gennem ørerne og får blodet til at løbe lidt hurtigere. Med “Glow of Fading Lights” trækkes stemningen endnu længere frem, og det er næsten ikke til at ryste det halvt melankolske, halv sentimentale billede af en vindbidt hjemstavn ud af hovedet igen.

Egentlig er mange af de virkemidler, Paxton Fettel benytter sig af forholdsvist simple. Et filter eller et bækken, der snubler en smule på hveranden takt. Men fordi numrenes udvikling ikke dikteres af disse effekter, gøres rummet for improvisation så meget større. De enkelte numres progression synes intuitiv, men mildt overraskende og indhylder dig i en hypnose, som er særdeles svær at løsrive sig fra.

Hvem er Paxton Fettel? Og hvorfor har jeg ikke fundet ham noget før? Well, tak til Taragana Pyjarama for jeg overhovedet stiller det spørgsmål. Og tak til Dunkel for jeg kan få det opklaret. Imorgen, fredag d. 4. februar spiller Paxton Fettel nemlig live ved siden af debutanterne i Averos (læs/lyt her) og den noget mere erfarne Holtoug (læs meget her), som også begge giver liveperformances. Aftenen startes og afrundes med djsets af undertegnede, Mads Regnsky samt Johanne (Ung Flugt) og Jesper Ryom (læs her).

Køb Paxton Fettels’ From the Surface and Upwards ep her.

Læs mere om eventet her.