Here’s another one for the lovers

Morten bliver nok sur på mig, når han læser dette indlæg, tænkte jeg. I hvert fald siger han, at jeg skriver alt for meget om indie. Men jeg kan altså ikke gøre for det. Jeg elsker det. Og så er der lige en lille ting… Dette pladeaktuelle projekt er nemlig ikke helt indie. Heller ikke helt psykedelisk. Eller helt pop. Det er intet af det og det hele, og den kollision gør det til… ja, indie. Jeg tror nu, The Informations er okay alligevel.

William Blakes guitaristen Frederik Nordsøs første soloplade som The Informations bærer titlen Noah’s Ark og udkom den 1. november. Her spiller Nordsø næsten samtlige instrumenter, og bliver kun afbrudt, eller snarere hjulpet på vej, af navne som Mikkel Holtoug, Jannis Noya Makrigiannis fra Choir Of Young Believers og (selvfølgelig) Kristian Leth. Pladens skæve tilgang til den efterhånden alt for indoktrinerede indiescene, bidrager med noget ganske nyt, der får en til at lytte øre og bide mærke i Nordsøs catchy popmelodier.

Pladens to absolutte højdepunkter, ifølge mig, er numrene “Strange Habits”, der indledes af finurlige guitarriffs og afbrydes af Frederiks næsten skrigende vokal, som i omkvædet bliver synthet ned til vokalopbrud. På niende nummer, “Lion’s Hands”, forsødes kompositionen af evigt fantastiske Jannis Noya Makrigiannis‘ fantastiske vokal. Med konstante klaplyde, en tung basgang  og små minimalistiske synth beats kombineret vokalen er “Lion’s Hands” intet mindre et lille dansk mesterværk. Der er noget nærmest Animal Collective’sk over The Informations legende lydunivers, og man tager sig selv i at glemme både tid og sted gang på gang. Jeg har ikke særligt meget andet at sige, end at det er nytænkende og solidt produceret indie – og at jeg fucking elsker det.

The Informations Strange Habits

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/02-Strange-Habits.mp3|titles=The Informations – Strange Habits]

The Informations – Lion’s Hands (Ft. Jannis Noya)

[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/09-Lions-Hand.mp3|titles=09 Lion’s Hand]