Fascination ends

Det var yderst tilforladeligt at få morgenheroinen galt i blodbanerne, da nyheden om samarbejdet mellem de nye stjerner Crystal Castles og The Cure-legenden Robert Smith opstod. På trods af at Alice Glass og Ethan Kath fra den Toronto-baserede electrostøj-duo er ærlige om deres inspiration fra blandet andet The Cure, er det immervæk en overraskelse, at Crystal Castles første samarbejde skulle være med netop Robert Smith.

Samarbejdet har udmundet sig i en ny single, Not in Love, der egentligt er en genindspilning af samme nummer fra den selvbetitlede anden plade fra tidligere i år. På den nye version er Alice Glass’ vokal gudskelov blevet sløjfet til gengæld for Smiths, mens produceringen udvikler sig episk, eskalerende ved de støjende synthesizere. Det lyder godt og holdbart, og det ville – i følge mig – ikke skade med et yderligt samarbejde mellem disse tre.

Singlen vil den 6. december blive akkompagneret af to akustiske udgaver af Celestica og Suffication, så der skulle heller ikke i år mangle musik at komme i julestemning til.

Crystal Castles Not in Love (ft. Robert Smith)
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/11/01-Not-in-Love-ft.-Robert-Smith-1.mp3]