At fange Sigur Ros i 130 BPM

“I was already a little bit fed up with dancefloor techno because I had done it for quite a while, and also because I had a pretty serious rave teenage experience. I did that every weekend, and of course lots of drugs were involved. At some point, it was definitely too much.”
Apparat aka Sascha Ring i
interview til Pitchfork.

Det er egentlig sjovt. Jeg ledte efter musik, der kunne matche Sigur Rós ambitiøse og storladne soundscapes længe. Hver gang et eller andet postrockband blev sammenlignet med islændingene, fremstod det for mig som blasfemi. De forstod sig jo overhovedet ikke på at gå tilbage til naturen, på samme måde som Sigur Ros gjorde. Finde tilbage til det oprindelige, det ægte, og forbinde mig med det.

At det skulle blive elektronisk musik, som gav mig den følelse, havde jeg ikke lige set komme. Det meste techno karakteriseres vel som sterilt og maskinelt, og puttes i samme kasse som industrielle lokaler, pumpede overkroppe og kemiske stoffer. Det er jeg noget så træt af. Det blev Apparat heldigvis også. Derfor rammer det aktuelle nummer “Sayulita” (fra Apparats netop udgivne DJ-kicks mixcd fra !K7) præcis de harmonier, som forløser den gamle længsel, og sender mig tilbage til de samme åbne, forblæste vidder som islændingene.

ApparatSayulita
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/10/Sayulita.mp3]