The shadow of a twin teen’s daze

Er det en shoegazer? Er det en popsnedker? Nå nej, det er bare en post-chillwave’er.
Kan man kalde videreudviklingen af en genre, hvis betegnelse vel dårligt nok eksisterer, for post?
Det vover jeg, for de her tre kunstnere rammer chill-wave’ens tilbagelænede, halvpoppede stemning og tilføjer samtidig det ellers noget ensformige nye dimensioner. De tre kunstnerne er Abacus, Twin Shadow og Teen Daze og deres tre fællestræk er bittersødme, krøllede popmelodier og lo-fi skabeloner.

Vi starter med “Castles in the Snow” af Twin Shadow. Dagens (nattens) mest poppede nummer og en veloplagt introduktion til universet, hvor vi dvæler ved desperate teenageår. Glasklare, uskyldige synthmelodier, tekster fyldt af naiv forelskelse og vel en lidt for sødsuppet komposition – den er jeg nu alligevel voldsomt glad for. Det er lidt disko-inspireret i form af sine r’n’b beats, der lægger en stabil bund for de halvsyrede popudskejelser. Både Castles og den noget mere alvorlige og 80’er-inspirerede (tænk 60% Morrissey, 40% Ian Curtis) “Slow” er producerede af Grizzly Bears Chris Taylor og udkommer på bjørnebandens pladeselskab, Terrible Records i slutningen af september.

Twin ShadowCastles In The Snow
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/Castles-In-The-Snow.mp3]

Twin ShadowSlow
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/10-Slow.mp3]

Teen Daze har en meget fin tumblr blog, som han ynder at lægge alle sine tracks ud til download, akkompagneret af billeder, hvor han drikker mint-brownie milkshakes og spiser peanutbutter. Mint-brownie milkshakes lyder nogenlunde ligeså smooth og fornøjeligt som hans musik gør. Igen er vi i det poppede hjørne. Det giver mig lyst til at køre i lokalbanetog på Sjælland, se en dreng med krøller puste sæbebobler til en koncert og begynde at ryge ud af mit vindue. Vi kan også bare kalde det længsel. Melodierne er opbygget af lange flader, det er forudsigelighed på den trygge måde, eller sagt endnu simplere: musik, der er pokkers rar at lytte til.

Teen DazeSaviour
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/11-Saviour.mp3]

Washed Out New Theory (Teen Daze Remix)
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/New-Theory-Teen-Daze-Remix.mp3]

Det, som gør chill-wave interessant er inderligheden og det uperfekte menneske kanaliseret ud i lo-fi. Abacus “Beach Wail” emmer af soveværelses-indspilling på den rigtigt gode måde. Selvom klokkespillet ligger skævt på beatet, går den distortede guitar lige i hjertet og må smelte selv den mest hårdnakkede fornægter af musik med mindre fokus på indpakning end indhold. På det nyest tilgængelige nummer, “Feeling Today”, er vokalen mere i centrum og melodien mere poppet. Jeg holder af begge udtryk.

AbacusBeach Wail
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/Beach-Wail.mp3]

Abacus Feeling Today
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/03-Feeling-Today.mp3]

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *