Glad for den by

Sommer minder mig altid om, hvorfor jeg resten af året bor i København. Cykelture over broerne for at se solnedgangen over Christiansborg, lune aftener i en park og blå, blå himmel.
Men okay, hvor idylisk det end lyder, er det ikke hele sandheden. For det kan godt blive en lille smule kedeligt når man for anden uge i træk går tur i Frederiksberg Have.

Heldigvis er København i sommer så fuld af musikalske begivenheder, at kedsomheden helt sikkert ikke får for godt fat i mig. 
Allerede lørdag lægger nogle af årets mest hypede amerikanere nemlig vejen forbi København. Dum Dum Girls er selvfølgelig blevet lokket til et smut forbi København af altid oppe på beatet Smash! Bang! Pow!, og skønt koncerten finder sted på Bakken i Kødbyen (har noget svært ved at forestille mig, hvordan stedets meget hårde akustik vil arbejde med live-musik) kigger jeg nok forbi her, hvis det er finurligt skramlende straight-forward pop jeg længes mod.

Selvom det er ferie er søndag stadig dagen, hvor rytmerne gerne må være lidt langsommere og instrumenterne lidt mere akustiske. Den klarer Merger Management, der har inviteret både Cody og Hymns From Nineveh, når de sammen besøger Nemoland til en aften med både nye og gamle sange i vente. Når heden har lagt sig og aftensmaden er spist, bør turen altså gå til Christiania, hvor Hymns From Nineveh allerede kl. 19 spiller sine harmoniske folksange. Det skal i den grad blive spændende at høre, hvad Jonas Petersen har fået produceret siden jule-ep’en, der med sine sarte, bjergtagende og skrøbelige skønhed.

CodyA Crime
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/06-A-Crime.mp3]

Hymns From NinevehWinterfire
[audio:https://www.regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2010/07/05-Winterfire.mp3]

Men det, som jeg glæder mig aller, aller mest til går der lige lidt længere tid før. Kun en festival har formået at overraske mig positivt i år, men det er egentlig okay. For TrailerPark Festival har lanceret det mest ambitiøse program, jeg har set meget, meget længe.

Med en musikprofil skræmmende tæt på Regnskys egen, er det klart festivalen, som løber af staben fra 30. juli-1. august i København, har vundet hele redaktionens hjerter. Og da Caribou, der ellers foråret igennem har undgået København (trods gigs i både Århus og Malmø), i onsdags blev offentliggjort, var det lige før begejstringen var for stor.

Det var den også, da TrailerPark kontoret gav os 5 partout-billetter. Vi udlodder en til hver af de heldige, der svarer rigtigt på det her spørgsmål:

“Et dansk band på dette års plakat spillede også på TrailerPark sidste år. Hvilket?”

Svaret sendes til eva@regnsky.dk inden d. 25. juli, hvor vinderne bliver kontaktet direkte. I mellemtiden vil vi de næste par dage sætte fokus på de kunstnere, vi mener du skal se på TrailerPark.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *