Forårsmusik. Kitsuné og uaktualitet.

Uaktualitet

De sidste par dage har Regnsky været så aktuel, at jeg føler det er tid til at poste nogle numre i måske allerede kender. Hvis ikke i gør, er det nemlig en skam. Så her kommer et par reminders/fund. En anbefaling kunne være at downloade dem til sin ipod, slukke computeren og gå en tur i solen. Selvfølgelig med et Regnsky-approved soundtrack, for eksempel denne post.

Det første nummer jeg vil fremhæve, er Appaloosa’s “The Day (We Fell in Love)”, der i oktober sidste år udkom på Kitsunés Maison #6 compilation – “The Melodic One” (der bl.a. også indeholdt La Roux’ gennembrudssingle “Quicksand”). Denne undertitel lever Appaloosas bidrag fuldt op til. Med et roligt, melodisk klavertema, og særligt Anne-Laure Keibs vokal kunne nummeret fremstå en smule “patetisk” eller lidt for sødt, på den nærmest kvalmende måde. Men som vokalen dragende trækker lytteren ind i nummeret, går den simpleste og fineste melodi hånd i hånd med teksten “oh, I would die for this feeling, give all my soul for this deadly feeling of love”. Det er så sødt og smukt, at det næsten bliver for meget. Men kun næsten. I stedet for at blive for meget, har nummeret fået 20 afspilninger mit iTunes-bibliotek og pladsen som en af mine absolutte favoritter.

Appaloosa – The Day (We Fell In Love)
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/17-the-day-we-fell-in-love.mp3]

Nôze kommer, som “hatten” over o’et antyder, fra Frankrig der også er hjemland for før omtalte label, Kitsuné. Duoen her udkommer dog på Get Physical har her fået en hjælpende hånd med fra både sangerinden Dani Siciliano, sangeren David Lafore samt DJ Koze, der har remixet den drømmende, jazzede duet. Som det er kendetegnende for Nôze er klaveret trukket i forgrunden, hvor det både er det melodibærende element og skaber af en funky, dansabel rytme, der svæver over det florlette stryger-arrangement.

NôzeDanse Avec Moi
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/danse_avec_moi.mp3]

Sidste band jeg i dag vil fremhæve, er det Little Boots og The Golden Filters remix af gennembruddet “New In Town” – hvis man kan tillade sig at kalde et nummer for et gennembrud fordi Soundvenue har skrevet om det… Under alle omstændigheder er der tale om et remix med en yderst behagelig rytme i 2/4 dele, perfekt velafbalanceret synthbåren melodi og et frækt mellemspil, der både er tro mod originalen og The Golden Filters stil.

Little Boots – New In Town (The Golden Filter remix)
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/04/little-boots-new-in-town-the-golden-filter-mix.mp3]

Appaloosa
Nôze
Little Boots

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *