Premiere: Rest in Beats – Fugle kan dø

Rest in Beats Regnsky
Foto: Rasmus Reinholdt

Vi afbryder for en stund julekalenderen for at give jer en premiere på noget så eksotisk som en musikalsk fortolkning af et persisk digt. Bag fortolkningen står den danske duo Rest in Beats, som vi første gang stiftede bekendtskab med i 2015, da frontkvinde Rezwan Farmi og producer Sebastian Rønde Thielke spillede på UHØRT Festival.

Digtet er oprindeligt skrevet af den anerkendte iranske poet og filminstruktør Forough Farrokhzad og er på dansk blevet til “Fugle kan dø”, hvilket også er titlen på singlen. Budskabet i “Fugle kan dø” er egentlig ret simpelt og universelt: Det handler om at tage chancer og leve livet med alt, hvad det indebærer. “En død fugl huskede mig på, at fugle dør / huskede mig på at flyve”, lyder det eksempelvis i omkvædet.

Eller som Rezwan Farmi udtrykker det:
“Hvis der ikke er noget på spil i livet, så lever du ikke dit liv fuldt ud. Hvis du ikke kan falde, så flyver du ikke.”

Den poetiske lyrik pakkes ind i et genrenedbrydende musikalsk univers, hvor elementer fra poppens, hiphoppens og den elektroniske musiks verden fusionerer og skaber en unik lyd, som fastholder min interesse hele vejen igennem og giver mig lyst til at dykke ned i teksten.

“Fugle kan dø” er duoens første udspil fra den kommende EP, “Synge Igen”, som udkommer til foråret. EP’en vil blandt andet indeholde yderligere to fortolkninger af digte fra Farrokhzad, så hvis “Fugle kan dø” er faldet i din smag, så kan du godt glæde dig til EP’en. Det gør jeg i hvert fald.

Den 16. marts har man i øvrigt mulighed for at opleve Rest in Beats live sammen med Guldimund og vores yndlinge i Eugenia, når de alle tre spiller på Ideal Bar i København. Find eventet her.

Nummeret kan hentes her:
Amazon
iTunes
Spotify
Deezer

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *