Strøm 2012 – Den vigtigste musikfestival

I dag søsættes den sjette udgave af musikfestivalen Strøm, som udover at være en af de sidste af slagsen i den københavnske sæson for festivaler, også er blandt de vigtigste af slagsen. Et eklektisk mix af banebrydende artister indenfor den elektroniske genre samles hele denne uge på mere end 20 forskellige lokationer i København, centraliseret omkring festivalens ‘hovedkontor’ og centrale spillested Culture Box samt Enghaveparken på Vesterbro. Årets program er særligt ledet af nogle af klubscenens største stjerner, såsom technopionæren Richie Hawtin, brødrene Octave One, housemusikkens foreløber Marshall Jefferson og engelske A Guy Called Gerald, men gennemgår man programmet artist for artist, vil man kunne se, at årets program er det bedste og mest bredtfavnende hidtil.

Strøm er blandt de vigtigste musikfestivaler i Danmark, hvis ikke den vigtigste. Ud fra et beskedent udgangspunkt og et endnu mere beskedent bookingbudget blev festivalen søsat i 2007, og i år har det været muligt at sætte den spirende danske talentmasse indenfor elektronisk musik i stævne med nogle af deres største inspirationskilder, takket være en god økonomisk støtte både fra offentlige instanser men også fra musikinstitutioner som Red Bull Music Academy og MXD Music Export Denmark. Sammen er de med til at grundlægge fundamentet for at opleve den københavnske scene i fuld flor. Der danses derfor ikke kun til Strøm, men der lyttes, tages i betragtning og gives konstruktiv feedback til hvem end der måtte behøve sådan respons. Derfor er Strøm det vigtigste organ og den vigtigste musikfestival vi har herhjemme, hvilket den kommende uges reportager forhåbentligt vil understrege til fulde.

Udover de musikalske oplevelser vil man igen i år kunne opleve forelæsninger og få dybe introduktioner til den elektroniske musikscene fra artisterne selv – heriblandt fra Henrik Schwartz, Octave One, Mike Huckaby og mange flere. Disse præsentationer appellerer både til den nysgerrige lytter, som vil kunne få et gyldent indblik i mange af musikbranchen og musiktilblivelsens organer, og for soveværelsesproduceren, som får mulighed for at stifte bekendtskab med mange begreber og fænomener, netop præsenteret af folk, der repræsenterer og har dybe rødder i den elektroniske musik.

I morgen vil jeg præsentere et overordnet indblik i, hvad man bør, må og skal opleve i løbet af årets Strøm. Dog bør man allerede i dag give sig muligheden for at opleve den tilbagevendende publikumsfavorit Trans Metro Express, som i essensen er en fire mobile koncertoplevelser med nogle af tidens største talenter fra den hjemlige scene. For at have en ærlig chance for at komme med på denne tætpakkede fest, skal man befinde sig på Vestamagers metrostation klokken 19, hvorfra man bliver taget med på en rejse rundt i byen, til tonerne af blandt andet Averos, Sekouia, Hors og CHLLNGR.

Derudover vil man kunne opleve en fest på tømmerflåde, forelæsninger som finder sted i to produceres boliger, rulleskøjtedisco, udflugt til Hovedbiblioteket, og meget mere – alt sammen vil man kunne høre mere om, i morgen. Strøm er, med andre ord, over os påny. God fornøjelse.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *