One hit indie wonders?

Jeg hører rigtig meget musik. Og rigtig mange forskellige kunstnere. Måske lidt for mange, egentlig. For min computer er ved at eksplodere af one-hit-indie-wonders. Det er typisk dem, som man finder på en blog og forelsker sig hovedkuls i, downloader, og glemmer alt om.
Det har jeg gjort mange gange efterhånden. Men med sommerferie og tid en masse er der ikke nogen fornuftig undskyldning for at sætte dem lidt i orden og fordybe sig lidt i de bedste fund.

Woods familiealbum
Woods er den første, der fortjener opmærksomhed. Med et navn, jeg glemmer hver gang jeg har hørt det, er det ikke underligt det har undsluppet mit falkeblik. Men hold fast, “Rain on” er et godt nummer! Det er virkelig, virkelig godt. En hurtig research på navnet sender mig til Pitchfork, der har premieret den seneste plade Songs of Shame med mærkatet “Best New Music”. Resten af albummet mangler lidt det poppede snit “Rain on” har, men er bestemt også en anbefalelsesværdig kombination af lo-fi knasenende inderlighed, ekspresive vokaler på kanten af sammenbrud og smukke guitarsammenhænge. Visualiseringen af træhytte i en efterårsgylden skov er ikke uforståelig – og det er tankerne i retning af Bon Iver heller ikke…

Woods Rain On
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/02-Rain-On-Radio.mp3]

Neon Indian
Et projekt, der har fået rigtig meget opmærksomhed den seneste tid, men som vi ikke helt har taget til os her på bloggen er endnu band, der (big surprise) holder til i Brooklyn. I modsætning til rigtig mange andre, har Alan Palomo endelig droppet “kan-du-gætte hvem-jeg-er”-legen, men tilgengæld er Neon Indian repræsentant for musik med inderlig personlighed, som klæder den legesyge synthpop rigtig godt. Selvom jeg savner lidt mere spektakulære løsninger er jeg rigtig glad for at cruise rundt med de her to numre i ørerne. Hvem forelsker sig ikke i “Terminally Chill”s ah-ah-kor og i et band, der kalder et nummer “Should Have Taken Acid With You”.

Neon Indian –  Should Have Taken Acid With You
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/Should_have_taken_acid_with_you.mp3]

Neon Indian Terminally Chill
[audio: https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/TerminallyChill.mp3]

Pony Pony Run Run
Pony Pony Run Run dumpede ind i vores indbakke for en måned tid siden, og druknede i Roskilde Festival, ferie og almen stress. Jeg er imidlertid ret stor fan af netop det nummer der landede – det var nemlig ikke originalen, men Mondkopfs remix heraf.  Her er tale om popmusik med hoppende klavertema og et tilbageholdt electrofeel. Særligt kan jeg godt lide, at den på originalen lidt for kække vokal er mindre anmasende, og den stemningsskabende guitar i stedet er trukket i forgrunden.

Pony Pony Run Run – Hey You
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/Hey-You.mp3]

Pony Pony Run RunHey You (Mondkopf remix)
[audio:https://regnsky.dk/wp/wp-content/uploads/2009/07/01-Hey-You-Mondkopf-remix.mp3]