Nyt mystisk udspil fra Aarhus’ Manmade Deejay

Selvom det århusianske foretagende Regelbau ikke længere betragter sig som et kollektiv (de ser sig i stedet som et label og en platform for idéudveksling mellem tætte venner), er det fortsat muligt at misse et helt udspil fra holdets kræfter, hvis man blinker det forkerte øjeblik.

Trods en fejlfri og forholdsvis produktiv diskografi, der siden 2015 har set pladesamlere fra hele verden skyde salgsprisen på samtlige af Regelbaus i alt syv vinyludgivelser i vejret, bevarer de unge fyre fra kollektivet pladeselskabet en synlig ydmyghed og en snert af mystik omkring deres musik. Som kvartettens eget fusionsprojekt Maizena skriver i forbindelse med udgivelsen af ep’en Strange Worries fra 2017: The best thing about running a label is releasing the music, not writing about it.

Tag eksempelvis 23-årige Mathias Okholm, der udover at være en del af Regelbau-pladeselskabet også producerer under aliaset Manmade Deejay. For fem dage siden slap han ud af ingenting en ny house-produktion, Modena, på sin Soundcloud-profil. Nummeret rummer ingen oplysninger. Derfor er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige, om nummeret er tiltænkt en udgivelse, og i så fald hvornår. Men når langt størstedelen af hans produktioner aldrig ser dagens lys, må der alligevel siges at være et spinkelt håb.

Ikke desto mindre er Modena et fremragende bekendtskab, og nummerer bærer præg af italohouse-genrens velkendte euforiske synths og varme lyd fra de tidlige 1990’ere, som Manmade Deejay og resten Regelbau-holdet er heftigt inspireret af. Modena (der pudsigt nok også er navnet på en italiensk by) er med sine 130 bpm Manmade Deejays hidtil hurtigste produktion, vi har hørt. Nummeret er blot det seneste bevis på, at den unge århusianer er mere end bare et spændende bekendtskab.

Uanset hvad fremtiden bringer Modena, kan vi allerede til marts se frem til en ny ep fra Manmade Deejay, som udkommer på søsterpladeselskabet No Hands. Det har samarbejdspartneren C.K. (aka Christoffer Kejlstrup) varslet i et interview med Melbourne Deepcast.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *