En tur i øvelokalet med New Yorkerne fra Cults

Cults har sådan set et relativt stort publikum på Spotify. Deres mest afspillede sang “Go Outside” har 30 millioner (!) afspilninger. Og jeg står nok for halvdelen af dem. I Danmark virker det dog lidt som om, at der ikke er den helt store fanbase til indiepop-gruppen fra New York. Der var i hvert fald langt fra udsolgt på Loppen i går, hvor der som bekendt kun er plads til 400 mennesker.

Cults består af den sky keyboard-mand Brian Oblivion (fedt at hedde “Glemsel” til efternavn”) og den sådan helt absurd dygtige sangerinde Madeline Follin. Sammen med tre livemusikere var de mødt op på Loppen i går for at give en intim mandagskoncert.

Loppen er et spillested, hvor man virkelig kommer tæt på artisterne. Det er nærmest som at være med dem en tur i øvelokalet. Det føles endnu mere som en tur i øveren, når teknikken driller og Madeline render rundt og peger på sit øre for at signalere, at hun ikke kan høre sig selv, men teknikerne har for travlt med at drikke øl til at opfange det. Generelt var koncerten præget af tekniske udfald, men det hele var med til at bygge noget autentisk og nærværende op, som jeg ikke tror, jeg har oplevet før.

Jeg har hørt meget Cults på det sidste. Det er virkelig god og gedigen indiepop, men deres lydunivers føles meget, meget ensformigt live. Som min ven Victor bemærkede, så lød det desværre som én lang sang, hvor det eneste alsidige var Madelines helt ekstraordinære vokal, der på hvert nummer skinnede igennem og bar hele koncerten og gjorde den til en oplevelse, jeg ikke ville have været foruden.

Jeg vil fortsat høre Cults på repeat, for det er sgu bare noget dejlig musik, og så vil jeg tage til mig, at de udbrød at “This is our favorite European city” efterfulgt af “No, we DON’T say that at every show”. Desværre virkede det på publikumsfremmødet som om, at København spiller lidt hard-to-get, og at følelserne ikke er gengældt – endnu. Jeg vil dog gerne slå et slag for, at Cults er værd at både høre og opleve live, hvis muligheden byder sig. Hvilket den nok gør, hvis København i sandhed er deres favoritby.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *