Regnskys julekalender 2016: 4. december

Highasakite Regnsky
Foto: Tonje Thilesen

Vi nærmer os så småt juleaften og for at gøre ventetiden lidt kortere, vil Peter hver dag frem til juleaften åbne en låge i Regnskys julekalender. Her vil han blandt andet afsløre sine 24 yndlingsnumre fra det forgangne år og se nærmere på andet fra musikkens verden, som er værd at mindes. God fornøjelse og god jul!

I dag er anden søndag i advent, og vi er efterhånden fire dage inde i december. Det er tid til at tage hul på rangeringen af det, som jeg brugte det meste af foråret og sommeren på; nemlig festivaler. Men inden vi når dertil, skal vi et smut til Norge og møde nummer 21 på listen over mine yndlingsnumre fra 2016.

Årslisten: #21
Det sidste navn uden for top 20 er en artist, som var festival-aktuel i den danske sommer, nærmere bestemt på Avalon-scenen på Roskilde Festival. Dengang blev koncerten forsinket godt et kvarter på grund af tekniske problemer, men tekniske problemer er der heldigvis ingen af på et af mine ubetingede yndlings popnumre fra i år. For med “Samurai Swords” har Highasakite skabt et nummer, som både er dramatisk, rytmisk og skrig-med-venligt – alt sammen elementer, som jeg forventer af en god popballade. Jeg kunne egentlig have valgt en række numre fra bandets stærke album “Camp Echo”, men valget faldt alligevel på det nummer, som undervejs i sommerens koncert var den bedste undskyldning for at fyre op for det lysshow, som forsinkede det hele til at begynde med.

Årets festival: #3
Jeg synes altid, at den her liste er ekstremt svær at lave. For stort set alle festivaler har hver deres individuelle charme, og hvordan sammenligner man lige korte byfestivaler som SPOT Festival og Trailerpark Festival (R.I.P.) med ugelange overnatningsfestivaler som Roskilde Festival? Jeg ved det ikke, men jeg prøver alligevel.
Så på tredjepladsen har jeg endt med at placere aarhusianske NorthSide Festival, som jeg – før i år – af forskellige årsager ikke har været af sted på siden 2013. Det var i den grad et glædeligt gensyn med festivalen, som i den grad prægede det halvandet år, jeg boede i Aarhus fra 2012 til 2013. Og som stadig den dag i dag har stillet med det ubestridt stærkeste lineup i min festivaltid – det skete i 2013, hvor programmet blandt andre indeholdt The Flaming Lips, Nick Cave, Portishead og svenske The Knife.
I år var dog ikke langt efter, og jeg havde helt fantastiske oplevelser med Beck, Sigur Rós, Iggy Pop, Velvet Volume og flere andre. Jeg glæder mig allerede til næste år.

Det var alt fra denne adventssøndag. I morgen kommer det på flere måder til at handle om fremtiden…

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *