Fuld affekt til Fuld Effekt

Foto lånt fra Fuld Effekts Facebook.

Jeg er faldet over noget, som jeg bliver nødt til at dele med nogen.

Det drejer sig om fire unge mænd, der laver musik under navnet Fuld Effekt. De har påtaget sig de glimrende navne ZacDaddy, BeefSupreme, DJ Speakr og min personlige favorit: SpytClaus. På baggrund af disse informationer er det svært at vide, hvad man skal forvente. Er det de nye Malk De Koijn? Marvellous Mosell? Måske Specktors? Det er dansk, det er rap, men om det er hiphop, er jeg i tvivl om. Jeg har aldrig hørt så funky musik kombineret med dansk rap før. Jeg kan godt afsløre, at det er noget, der rykker.

Fuld Effekt har netop udgivet EP’en Hommes Fatales, og det lyder ikke rigtigt som noget, jeg er stødt på før – på trods af at de trækker tråde til andre danske rappere. Der hvor de virkelig skiller sig bemærkelsesværdigt ud, er på selve musikken. Lækre basgange og beats der får dine baller til at hoppe og som sørger for, at du kan holde varmen i decemberkulden. Det minder lidt om det, Marvellous Mosell har lavet, men det er knap så fjollet. Og så kan de rent faktisk synge! Teksterne er ikke stor kunst, men drengene holder et tight flow, og deres stemmer klæder den funky lyd. Alt behøver jo ikke tage udgangspunkt i eksistentielle spørgsmål for at være værd at lytte til. Nogle gange kan det sgu også være et stort spørgsmål, hvor og hos hvem man skal sove lørdag nat.

Taget i betragtning af at EP’en hedder “HOMMES Fatales”, så har de med sange som “Superlike”, “Yoga Pants”, “Pigen Er En Spiller” et stærkt fokus på kvindekønnet, og det kulminerer i hyldesten til Sara Frost, hvortil de også har lavet en video:

Sara Frost er en flot dame, men jeg tror altså, at Snebolden har monopol på hende, drenge, omend det er morsomt tænkt, og er blevet til en sang med ekstra meget 90’er fløde – på den gode måde.

Heldigvis husker drengene også at hylde sig selv i sangen “Hommes Fatales”, som er mere elektronisk og dansevenlig. Nej drenge, jeg har desværre ikke set jer danse, men det vil jeg sgu gerne næste gang, I spiller.

Må jeg lige pointere at det her, det er rigtigt godt. Jeg er oppe at køre over, hvor talentfulde de her drenge er, og deres EP er noget af et statement. Jeg håber på, at det her er starten på en karriere, der kommer til at kaste mere musik af sig, fordi jeg vil glæde mig til at følge med. I har hermed fået en ny fan, drenge, og I har satme fortjent den. Der er tale om fuld affekt.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *