Youth in Blue

12249708_423220181206838_6141045765303798310_n

Vinden rusker udenfor. Huerne og vanterne er fundet frem, og der snøftes rytmisk om kap rundt omkring på læsesale og i togkupeer. Sengen synes pludselig mere lokkende end danseskoene, og du fanger dig selv i overspringshandlings-surfing på charterrejser og billige getaways… Jo, det er rigtig blevet efterår i Danmark, og jeg er nok ikke den eneste, som får lyst til at pakke mig ind og gå i hi, indtil solen og forårssneakers atter titter frem på Dronning Louises bro. Vintertiden rummer dog også andet end fastfrosne cykelgear og de alt for mørke morgener. Efterår og vinter indbyder nemlig til en anden fornemmelse for dybden, nærheden og det at dvæle i et rum, hvor det faktisk er ok at gå lidt i stå. Netop dette gjorde jeg i søndags, da jeg lyttede til EPén #1 fra den nye danske duo Youth in Blue. EP’en udgøres af 5 numre samt en kort intro. Lyden er folket med den gode melodi og lyrik som omdrejningspunkt. Med første nummer You pustes der liv i mit lille forsømte indie-hjerte, og mens bladende danser i deres gyldne klæder ude foran mit vindue, ledes tankerne hen på bands som Rumour Said Fire og Boho Dancer, der for mig har været med til at live op i de mørke vintermåneder i årenes løb.

Den forvrængede guitar og en stålsat rytme karakteriserer Kiss Me, der er EP’ens andet nummer, og med sit mere temperamentsfulde udtryk står dette nummer i fin kontrast til You, der næsten gik hen og blev en lille pop-ballade. På femte nummer I Wanna Be With You er Jesper Braae hoppet med på vokalen i en sød lille kærlighedsduet, der snildt kunne ligge på soundtracket til en amerikansk indie-film. Generelt bærer #1 præg af eksperimenteren med kontraster og genreelementer men uden at gå på kompromis med det gode håndværk. Hele vejen igennem er der en vellykket balance i instrumentering og opbygning. Amourose har noget drømmende, til tider næsten overjordiskt, over sig, i sine tekster og stemme, og sammen med Jesper Braaes velskrevede melodier mødes de på midten af indie-spektret i et enkelt poetisk udtryk. På tirsdag er det atter tid til at forsøde efterårsmelankolien, så garder dig med din uldne sweater og en spand varm kakao og gå vinteren i møde, når Youth in Blue inviterer til releasefest i Huset KBH.

Youth in Blue releasekoncert 18/10 i Musikcaféen kl. 18.30. Link til begivenheden her

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *