Odesza overskyggede uden problemer de røde, varme chilipebre

IMG_3027-2000x1243
Foto: Tonje Thilesen

Det er ikke nemt, vel. Du vil sindssygt gerne høre Odesza, men de spiller samtidig med Red Hot Chili Peppers, som du godt kunne lide, dengang du var teenager. Du vil egentlig bare gerne skråle med på Scar Tissue, og se om nostalgien ikke kan bringe en tåre frem i øjenkrogen.

Onsdag aften prioriterede jeg at høre Odesza over RHCP. Var det en klog beslutning?

Det var et retorisk spørgsmål. Det var faktisk den klogeste beslutning, jeg har truffet i meget lang tid. Det ville selvfølgelig også være fjollet at skrive en anbefaling til en koncert, man selv fravælger.

Nu har jeg for nylig været på Northside og diskuteret deres elektroniske program. Både valg af kunstnere og udførsel. DJ-koncerter er svære at levere, så de bliver mindeværdige. Det taler mere til danseskoene end den musikalske oplevelse. MEN HEY. Ikke Odesza. Jeg var blown away. Jeg har skamhørt deres musik men ladet det ligge i lang tid. Jeg har også fortrudt den novemberdag på Loppen, hvor jeg valgte ikke at tage ind og høre dem. Det har gjort ondt i maven siden, men nu kom forløsningen endelig. Hold nu klappe hvor var det en oplevelse. De gutter kan noget helt unikt. Deres lydunivers er så mangfoldigt, og det passede så godt til en elektronisk nattekoncert på Apollo. Jeg tror, helt alvorligt, at det er den bedste elektroniske koncert, jeg har været til. Den kunne det hele. Tilfredsstille fans. Vinde nye over. Få dig til at danse. Få dig til at være i ekstase over, hvor dygtige, de er. Ironisk nok pillede de sig selv ud af koncerten – noget jeg for nyligt har kritiseret Chemical Brothers for at gøre, men der var en anden energi og livefeeling over det her. Det var mere end bare en DJ-koncert.

Tak for den, Odesza-drenge. Det var en éner.

MEN HEY, nu er gammelfar også lidt sur. Helt ærligt. Det er ikke musik, der egner sig til at lave moshpits og vælte rundt i hinanden. Hvorfor skal der konsekvent været et moshpit, bare fordi der er den mindste snert af noget elektronisk eller hiphop? Det er en mærkelig tendens, jeg ikke forstår. Måske har det noget at gøre med festivalgæsternes alder og alkoholindtag. Indrømmet, jeg var selv i godt humør, men blev meget hurtigt ædru, da jeg så folk begynde på det pjat. Ja, jeg sagde pjat. Jeg er gammel. Og sur.

Men kun på gæsterne. Odesza satte ikke et ben forkert.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *