Til eftermiddagsgadefest på Grøn Scene

13461241_10153724216141705_1393423113_o
Foto: Peter Kirkegaard

Når man laver en aftale med nogen, man ikke kan leve op til, så har man også bare at gøre det godt igen.

I Bloc Partys tilfælde aflyste de deres koncert på NorthSide tilbage i 2013, og derfor var forventningerne forud for dagens koncert relativt høje. Det var da også heldigvis en virkelig veloplagt Kele Okereke, der indtog Grøn Scene sidst på eftermiddagen søndag. Han var kommet for at please publikum og gøre det godt igen, for dem der blev skuffede, da de aflyste sidst. Med sig havde han den nye kvindelige trommeslager Louise Bartle, der har overtaget stikkerne for Matt Tong, der gjorde sig bemærket med en yderst energifyldt optræden. Nogle gange var det svært at tage øjnene fra hende, fordi hun spillede med så stor entusiasme, at der konstant var fare for at overskygge frontman Kele.

Allerede som sang nummer tre fik vi en af de store. Eller ”bangers” som Kele selv valgte at kalde dem. ”Hunting for witches” er et tempofyldt og letgenkendeligt nummer, og det samme hurtigt gang i publikum der pludselig kunne lyrikken udenad. De valgte at spille et set, der var baseret på hits og sikre numre. Vi fik altså som publikum alle de sange, vi har hørt før, og hvor var det lige i skabet. Det var det, vi var kommet for. Vi ville danse og skråle med på Mercury og Banquet, som vi gjorde da de først kom frem 2008 og 04.

“I like to fuck and get high”

Koncerten blev dog en smule for fjollet, da Kele Okereke retorisk spørger publikum ”Do you know, what I like?” med svaret: ”I like to FUCK and get high”. Den kommentar var gået rent ind hos 17-årige mig tilbage i 2007, og det havde været det fedeste nogensinde, men på en festival som NorthSide hvor folk er ældre, faldt det til jorden, og man stod lidt gammelsur tilbage og tænkte: ”Skulle du ikke tage at blive voksen, unge mand?”. Endnu værre var det, da han forsøgte at formulere en undskyldning for miseren i ’13, som ikke var en rigtig undskyldning men blot et ”upsi”.

Det fjerner dog ikke fokus fra en særdeles god søndagsfest med et band, der er en sikker vinder hos det publikum, som Northside tiltrækker. Den rigtige undskyldning var at finde i bandets gennemført energiske koncert, som må have overbevist selv tvivlerne. Et godt eksempel på at ”Show it – don’t tell it” virker langt mere overbevisende.

Og når det så er sagt, så så det ud som om, at publikum på NorthSide i den grad var i stand til at tilgive Bloc Party efter de leverede en gennemført koncert spækket med gamle klassikere.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *