PREMIERE: Eugenia – vildt+sødt

Eugenia

I dag kan vi præsentere et spritnyt projekt, som jeg er meget glad for, at vi har fået lov til at vise jer. For selvom der udkommer meget både god, rigtig god og helt fantastisk musik, så er der bare nogle artister, hvor jeg sidder tilbage med en følelse af rigtighed. Det er der, hvor musikken rammer ned i et melodisk smørhul, som gør noget uventet og skaber unik stemning omkring sig. Og det er netop det, som den danske duo Eugenia gør i sit debutudspil “vildt+sødt“.

Eugenias musik kan bedst beskrives som poppet triphop, der på debutudspillet i høj grad leger med kontrasten mellem Camilla Lily Papes lyse vokal og en insisterende brug af percussions på den ene side og Johan Ask Papes dybe vokal og et tungt, vedholdende beat på den anden. Det er med til at give nummeret en følelse af eftertænksomhed og opgivende dystopi, som fastholder lytteren i en ambivalent tilstand af både håb og fortvivlelse, der for mig er særdeles interessant.

Videoen til “vildt+sødt” er optaget på Salonen i København og tager udgangspunkt i skuespilleren Baard Owe, som igennem nummeret rokkende fra side til side lader sig opsluge mere og mere af musikken. Det er ekstremt simpelt, men for mig rammer det essensen af min egen oplevelse af Eugenias musik: Netop deres evne til at omslutte fuldstændigt, så man bliver en del af deres dystre univers.
Videoen åbner i øvrigt med et skud af en kassetteafspiller, som er et vigtigt element i bandets udtryk. Bandet optræder nemlig til beats afspillet fra kassettebånd, og hvis man har lyst til at opleve det i levende live, tager bandet på en mini-turné i København på lørdag den 28. maj, hvor de spiller på tre forskellige beværtninger i København: Først på Kaffestuen Vesterbro klokken 13, dernæst på Musiksmag klokken 18, inden de afslutter den lille rundtur på Dupong på Nørrebro klokken 20.

vildt+sødt” er som sagt Eugenias første udspil, men man kan forvente mere i løbet af sommeren, hvor bandet går i studiet med producer Brian Batz, som tidligere har arbejdet sammen med artister som Broken Twin og Ice Cream Cathedral – begge artister, som vi har stor kærlighed til her på bloggen, og som bevæger sig i et lignende musikalsk univers som Eugenia.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *