Josef Salvat: Poppen er reddet – tre år efter…

For knap tre år siden erklærede jeg bombastisk i disse spalter, at poppen var reddet. Årsagen til den udmelding var den dengang stort set ukendte London-baserede australske sanger Josef Salvat, som på det tidspunkt lige havde udsendt den afdæmpede og sensuelle single “Hustler”.

Netop “Hustler” binder så fint denne lille fortælling sammen, for nummeret er nemlig igen højaktuelt som et af de 16 numre på Salvats debutalbum Night Swim – i øvrigt sammen med det andet nummer, jeg omtalte i 2013-artiklen, “This Life”.
Men er Night Swim så svaret på enhver kræsen popelskers våde drøm?

Mit svar vil langt hen ad vejen være et klokkeklart ja. For Josef Salvat har formået at skabe et formfuldendt værk, som forbinder nutidens største popstjerner (ja, Rihanna‘s “Diamonds” er sågar med på albummet) med den nytænkning og lyriske eftertænksomhed, som i første omgang fik sat ham på landkortet hos flere respekterede musikformidlere. Det kommer blandt andet til udtryk på titelnummeret “Night Swim”, som tager den simple fortælling om en forelskelse og tager lytteren med ind i et univers, hvor usikkerheden og kærligheden flyder sammen i et litterært hav af forvirring.

Josef Salvat – Night Swim (Live)

Klippet er taget fra en livesession, som Josef Salvat lavede for franske Le Figaro sidste efterår. Højdepunktet i den session må siges at være hans fremføring af det pulserende og inderlige åbningsnummer “Open Season”. Til lejligheden har sangen fået en fransk titel, da Josef Salvat på smukkeste vis har oversat første vers til fransk, hvilket for mig leder tankerne mod Mike Skinner og The Streets, som havde tradition for at gøre det samme, da de turnerede Europa for snart 10 år siden.

Josef Salvat – Open Season (Une Autre Saison) (Live)

Alt i alt skal der lyde en kraftig anbefaling herfra, hvis du er til god popmusik, men gerne vil have lige dét ekstra lag i din musik. Jeg er i hvert fald glad for det album, som mit mangeårige mancrush har præsteret.

Del og kommentér

Ingen kommentarer endnu.
Vil du være den første?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *