Haula – Et råb om frihed fra Uganda

Hver uge bliver der udgivet tusindvis af nye numre, og derfor er det umuligt at nå at lytte til det hele. Mange får primært lyttet til de nyeste udgivelser fra deres hjemland, andre fanger det, som radiostationer som P3 og P6 BEAT fylder i fladen, mens nogen måske har en forkærlighed for et særligt land, et særligt musikmedie eller måske et bestemt genrefællesskab. På den måde er alle vi musikelskere meget ens, selvom vi lytter til forskellige ting. Personligt lytter jeg mest til det danske vækstlag, hvad der måtte være i amerikanske KEXP’s flade, og hvad Spotify tilbyder mig af anbefalinger hver uge. Alt sammen inden for den noget generiske “indie” genre.

Som skribent og journalist får jeg dog også et utal af anbefalinger, pressemeddelelser og deslige i min indbakke, og en gang imellem er der noget, der får mig til at slå lyttelapperne ud. Det er det, der er sket med Haula. Haula er en britisk-ugandisk singer/songwriter, hvis tydeligste kendetegn uden tvivl er hendes kraftfulde og rummelige vokal og en ekstremt anthemisk lyd, som på samme tid virker overvældende og indhyllende. Som en flodbølge af følelser og viljestyrke, der uimodståeligt strømmer ind over lytteren. Det er pop med tydelige tråde til hendes afrikanske ophav og med så meget sjæl, at det er urimeligt at putte hende i en kasse, som rummer så mange metervarer.

Haula har netop udsendt sin anden single, som har fået titlen “Freedom“. Freedom er en yderst personligt popballade, som handler om, ja, frihed og kampen for denne i hendes hjemland. Det er en nærmest hypnotisk sang, og jeg kan i hvert fald ikke lade være med at blive revet med fra første færd. Lyt selv her:

Haula – Freedom

Hvad er så næste skridt for Haula? Hun er så småt ved at slå igennem i England, hvor hun får en del airtime i radioen, men spørger man hende selv, så er svaret, at hun bare nyder rejsen. Så det er ikke til at sige, om der er en EP eller en LP på vej, men mon ikke. Jeg skal være den første til at sige, at jeg ikke er mættet efter at have lyttet til Freedom og førstesinglen “Darkest Hour

Haula – Darkest Hour

Del og kommentér

    Warning: Use of undefined constant regnsky_comment - assumed 'regnsky_comment' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/b/c/0/regnsky.dk/httpd.www/wp/wp-content/themes/regnsky_/comments.php on line 45
  1. Karina says:

    Freedom er mit jam lige nu. Den er majestætisk!

    https://kpopguiden.wordpress.com/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du også lyst til at sige noget?